Inspiratieloos MZC speelt gelijk tegen Hellevoetsluis

Na de 0-0 van vorige week kwam Hellevoetsluis vandaag op bezoek op Sportpark Den Hogen Blok. Jaimy Matthews is geblesseerd en Ramon Janson was de hele week ziek waardoor de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse op een aantal posities gewijzigd was. Luuk van Vossen speelde op de plaats van Ramon Janson op de linksbuitenpositie en Sven Heijboer nam de nummer 10 positie in. Daardoor speelde Kyle van Tiggelhoven op het middenveld en werden de backposities ingenomen door Coen Dalebout en Rick Ganzeman.

In het begin van de wedstrijd was Hellevoetsluis de betere ploeg alhoewel kreeg Sander Backx een grote, bijna niet te missen, kans om de score te openen. Een goede bal van keeper Thijs Rombouts op Sander van Vossen. Laatsgenoemde ging goed langs de verdediging van Hellevoetsluis en gaf een een goede voorzet af op Sander Backx. De inzet van Sander Backx ging naast.

In de 22e minuut de 0-1 voor Hellevoetsluis. Een bal op de achterlijn van MZC werd niet goed verwerkt door de Zierikzeese verdedigers en oud MZC-er Fabian Boekholt raakte de bal die langzaam over de doellijn van MZC rolde. MZC moest in de achtervolging, alleen kon de ploeg uit Zierikzee geen vuist maken. MZC kwam niet in het eigen spel en  speelde zonder inspiratie en vertrouwen. Met een 0-1 stand floot de goed leidende scheidsrechter voor de rust.

MZC begon wel beter te spelen, maar tot echte kansen leidde dit niet. Hellevoetsluis werd nog een paar keer gevaarlijk uit de counter, maar de snelle aanvallers speelden dit niet goed uit. De nummer 3 van de ranglijst blonk uit in tijdrekken en onsportief gedrag (de bal niet terugspelen als MZC de bal buiten de lijnen speelde omdat een speler van Hellevoetsluis op de grond lag). Het viel de spelers van MZC te prijzen dat zij wel de bal teruggaven zoals dat volgens de ongeschreven voetbalwet hoort.

Na 24 minuten spelen in de tweede helft de eerste wissel aan MZC kant. Jesse van Vlies werd door Christon Ainabe vervangen. Hierdoor ging Luuk van Vossen weer op het middenveld spelen. MZC zette wel aan maar een doelkans leverde dit niet op.

Met nog een klein kwartier op de klok verliet Sander van Vossen het veld en kwam Ramon Janson binnen de lijnen. Rody Vermue verliet de verdedigende stellingen om de aanval de versterken. Toch leek deze wedstrijd een overwinning op te leveren voor Hellevoetsluis. Maar vier minuten in de blessuretijd kwam MZC toch nog op gelijke hoogte. Een voorzet van Ramon Janson kwam via verschillende spelers op het hoofd van Christon Ainabe die de keeper van Hellevoetsluis passeerde en zo de 1-1 op het bord zette. Hellevoetsluis protesteerde nog omdat het buitenspel zou zijn geweest, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Eerlijk is eerlijk: het was wel buitenspel. Blijkbaar bestaat er toch zoiets als karma.

Na in het totaal 9 minuten extra tijd het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Een belangrijk punt voor MZC dat op de 6e plaats blijft staan met een punt achterstand op Yerseke en een gelijk aantal punten met Arnemuiden maar een beter doelsaldo (+4 voor MZC en +0 voor Arnemuiden).

Volgende week de uitwedstrijd tegen RCS. Om 14.30 uur zal er dan afgetrapt worden op Sportpark De Albas in Oost-Souburg.