Voorbeschouwing vv Yerseke – MZC’11

“Een goeie wedstrijd. De eerste helft was prima en dat hadden we ook even nodig na Arnemuiden”. Dat waren de woorden van MZC-trainer Adriaan Nieuwenhuijse na afloop van de 5-1 overwinning van afgelopen zaterdag tegen Walcheren. Door twee penalty’s in de 13e en 15e minuut (wellicht een clubrecord) stond MZC al vroeg op een 2-0 voorsprong.

Morgen gaat de eerste selectie richting Yerseke om het op te nemen tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Om 14.30 uur zal er op het hoofdveld worden afgetrapt onder leiding van de heer C.P. Felix.

Bij Yerseke staat oude bekende Marco Groeneveld aan het roer. Van het seizoen 2007/08 tot en met 2009/10 was Marco Groeneveld trainer van VV Zierikzee.

Yerseke speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen VCK, terwijl MZC dus met 5-1 won van Walcheren. Sinds het seizoen 2005/06 spelen beide ploegen al tegen elkaar. In het seizoen 2021/22 was Yerseke met 0-5 te sterk in de thuiswedstrijd. In de uitwedstrijd won MZC met 1-4.

In het geheugen staat uiteraard de heenwedstrijd van dit seizoen. Tijdens de openingswedstrijd van het huidige voetbalseizoen was MZC heer en meester en won met 4-1 (met doelpunten van Rody Vermue en drie doelpunten van Luuk van Vossen).

De beide teams staan vlak bij elkaar op de ranglijst. Yerseke staat 5e met 23 punten (doelsaldo +6) en MZC vinden we terug op de 6e plaats met 22 punten (doelsaldo +3). Op basis van deze cijfers zullen beide teams elkaar niet veel ontlopen en is een resultaat voor MZC belangrijk. Een overwinning betekent stuivertje wisselen op de ranglijst.

Tot slot: Maandag 30 januari jl. vierde MZC-middenvelder Jesse van Vlies zijn verjaardag.