Voorbeschouwing MZC’11 – VCK

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week (verlies tegen Yerseke) komt morgen de selectie van VCK naar Zierikzee. Onder leiding van de heer S. de Wild zal er om 14.30 uur worden afgetrapt.

Tegen VCK heeft MZC nog wat recht te zetten na de 2-0 nederlaag in de extra tijd in Koudekerke. De historie van deze wedstrijd gaat al terug tot het seizoen 1985/86. Destijds nam MEVO het op tegen VCK. Uit werd er met 1-0 verloren, maar thuis werd een klinkende overwinning behaald (7-1).

Zoals gezegd verloor MZC vorige week van Yerseke (2-1) en VCK speelde met 1-1 gelijk tegen WHS. MZC staat op dit moment op de 6e plaats (met 22 punten uit 14 wedstrijden), terwijl we VCK terugvinden op de 11e plaats (met 15 punten uit 13 wedstrijden).

VCK staat voor Voetbal Combinatie Koudekerke en staat onder leiding van Huub en Aloys Meerman. Beide teams hebben dus “Combinatie” in hun clubnaam.

MZC scoort meer, maar krijgt ook meer doelpunten tegen dan VCK. Van alle gespeelde wedstrijden zowel competitie-, beker- als oefenwedstrijden worden de topscorers bijgehouden. Onderstaand de topscorers van beide ploegen.

VCK (competitie, beker en oefenwedstrijden):

  • Ton Hillebrand 13 (8, 2 en 3)
  • Jesper Harinck 11 (8, 3 en 0)
  • Dennis de Waal 6 (1, 2 en 3)

MZC’11 (competitie, beker en oefenwedstrijden):

  • Ramon Janson 13 (4, 2 en 6)
  • Luuk van Vossen 12 (11, 0 en 1)
  • Sander van Vossen 11 (5, 2 en 4)

De wedstrijdbal wordt gesponsord door Eetcafé de Banjaard uit Zierikzee. Ook bij deze thuiswedstrijd zijn er twee “Pupillen van de Week” namelijk Yoell Smit en Mees Vos, beide spelend in MZC’11 JO11-1.

Als eerbetoon aan de vorig jaar overleden Nico Timmerman (erelid van MZC’11, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en lid van Verdiensten van de KNVB) zal in de rust van de wedstrijd de onthulling van de “Nico Timmerman Tribune” (hoofdtribune op Sportpark Den Hoge Blok) plaatsvinden. Een blijvende herinnering aan de man die veel voor het voetbal in Zierikzee betekend heeft.

De spelers kunnen de steun goed gebruiken. Morgen wordt het heerlijk voetbalweer met zo’n 8 graden en een zonnetje. Een goede reden om naar Sportpark Den Hogen Blok te komen om de spelers aan te moedigen en de onthulling van de “Nico Timmerman Tribune” mee te maken.