“Rood” Yerseke verslaat MZC’11

Na een pastamaaltijd vertrok de eerste selectie naar Yerseke voor de wedstrijd tegen de nummer 5 van de ranglijst. Het werd een verhit potje, zowel in het veld als langs de lijn.

Yerseke begon wat feller aan de wedstrijd en het leek of MZC telkens een stapje te laat was. Maar tot echte kansen kwam de ploeg van trainer Marco Groeneveld niet. In de 30e minuut scoorde Sven Heijboer uit een vrije trap en bracht MZC op 0-1 voorsprong (zie de beelden).

Het slechte en hobbelige veld bracht in de 36e minuut MZC-keeper Thijs Rombouts in de problemen. Na een terugspeelbal leek de bal achter Thijs in de goal van MZC te belanden, maar Thijs herstelde zich op tijd en voorkwam de gelijkmaker. Yerseke schoot in de eerste helft geen enkele keer op goal en MZC vergat te voetballen en kansen te creëren. Met een 0-1 stand gingen de spelers richting de kleedkamers.

Twee minuten na rust een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied van MZC. Een goed genomen vrije trap zorgde ervoor dat Yerseke de 1-1 achter Thijs Rombouts kon koppen. Een flinke domper zo vlak na rust. Die 1-1 was het startsein voor een harde en spannende tweede helft. Vijf minuten na de 1-1 kreeg Yerseke een penalty en dus de kans op de 2-1. Maar Thijs Rombouts was niet van plan om hieraan mee te werken en stopte de penalty.

Na 63 minuten spelen de eerste wissels van trainer Adriaan Nieuwenhuijse. Rick Ganzeman en Jaimy Matthews verlieten het veld en Kyle van Tiggelhoven en Sander van Vossen namen de linksback- en rechtsbuitenpositie in.

In de 69e minuut de tweede penalty van de wedstrijd en dit keer voor MZC. Ramon Janson kon MZC op een 1-2 voorsprong brengen, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van Yerseke.

De scheidsrechter had al een paar keer een gele kaart gegeven aan spelers van zowel Yerseke als MZC, maar trok een directe rode kaart voor Yerseke na een harde overtreding op Ramon Janson in de 77e minuut en dus moest Yerseke met 10 man verder. 

Er waren niet alleen veel kaarten, want in de 80e minuut gaf de scheidsrechter de derde penalty van de middag. Dit keer voor Yerseke. Na deze beslissing was er een hoop “gedoe” rond de scheidsrechter. Wat er precies gebeurde is de vraag, maar een Yerseke speler kreeg een tweede gele kaart en ook hij moest er met rood af. En dus was het 9 tegen 11.

Wat nog stond was de penalty en deze keer werd Thijs Rombouts wel geklopt en dus de voorsprong voor Yerseke.

Het was nog niet klaar met de kaarten, want Yerseke-trainer Marco Groeneveld kreeg zijn tweede gele kaart en ook hij kreeg de rode kaart gepresenteerd.

In plaats dat MZC probeerde om via de zijkanten de overgebleven spelers van Yerseke uit elkaar te spelen, hanteerde MZC keer op keer de lange en hoge bal vanaf de middencirkel. Telkens was dit een makkelijke prooi voor Yerseke. Of ze schoten de bal buiten de lijnen of ver richting het MZC strafschopgebied, waardoor MZC weer opnieuw moest beginnen.

Vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd Luuk van Vossen naar de kant gehaald en kwam Bart van der Wouden binnen de lijnen. En ondanks het feit dat Yerseke met 9 man speelde bleef de viermans verdediging in takt hoewel ze uiteraard wel verder van de eigen 16 meter gingen spelen.

In de 94e minuut een grote kans voor Sander Backx om toch nog de gelijkmaker te scoren, maar op wonderbaarlijke wijze hield de keeper van Yerseke de kopbal uit zijn doel. Na in totaal 9 minuten extra tijd vond de scheidsrechter het genoeg geweest en floot voor het einde van de wedstrijd. Een teleurstellend resultaat voor MZC. Yerseke scoorde twee keer uit een standaardsituatie, maar kansen werden er niet gecreëerd. MZC vergat te voetballen en het de Yerseke verdediging echt moeilijk te maken.

Scoreverloop:
.30 0-1 – Sven Heijboer
.47 1-1
.80 2-1

Gele kaarten: Jesse van Vlies, Sven Heijboer en Coen Dalebout

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Coen Dalebout, Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue, Rick Ganzeman (.63 Kyle van Tiggelhoven), Jesse van Vlies, Sven Heijboer, Luuk van Vossen (.86 Bart van der Wouden), Ramon Janson, Sander Backx en Jaimy Matthews (.63 Sander van Vossen)

Volgende week wacht er een thuiswedstrijd voor MZC. Dan komt VCK op bezoek. De ploeg uit Koudekerke won in de heenwedstrijd in de extra tijd met 2-0. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Den Hogen Blok in Zierikzee.