MZC’11 maakt in de tweede helft het verschil

Na de teleurstelling van vorige week kwam VCK vanmiddag op bezoek. De heenwedstrijd in Koudekerke met 2-0 verloren door twee goals in de extra tijd. En dus had MZC nog wat recht te zetten. En dat deed de club uit Zierikzee ook met overtuigende cijfers. Na een afwachtende eerste helft van beide kanten, maakte MZC in de tweede helft het verschil.

Voorafgaand aan het beginsignaal van de scheidsrechter werd er een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Zoals gezegd begonnen beide ploegen afwachtend aan de wedstrijd. MZC had wel het meeste balbezit, maar echte grote kansen vielen er niet te noteren. Tot de 34e minuut. Een steekbal van Ramon Janson werd door Sander Backx achter de keeper van VCK geschoten. Ondanks het feit dat de assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel, keurde de scheidsrechter de goal terecht goed. En dus kwam er 1-0 op het scorebord.

Met de 1-0 stand gingen de spelers de kleedkamers in en tijdens de rust werd, na een speech van Toon van Tiggelhoven, de naam van de hoofdtribune bij MZC onthuld. Onder toezicht oog van familie, vrienden en supporters werd het bord met daarop de “Nico Timmerman Tribune” zichtbaar. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere man.

Na 10 minuten spelen in de tweede helft kreeg MZC een hoekschop aan de rechterkant van het veld. Sven Heijboer nam de corner en alles en iedereen miste de bal inclusief de keeper van VCK. Of de bal al over de lijn was of toch nog een laatste zetje kreeg van een VCK-verdediger is zelfs op de beelden lastig te zien. Oordeelt u zelf. Zeker was wel dat MZC op een 2-0 voorsprong kwam. In de 59e minuut kwam MZC op 3-0. Zoals vaker in de tweede helft werden de zijkanten gezocht. In dit geval de rechterzijkant. Na een panklare voorzet van Sander van Vossen hoefde Sander Backx alleen maar zijn hoofd tegen de bal te zetten om voor de 3-0 te zorgen. Na lange tijd was de combinatie tussen de twee Sanders weer succesvol.

In de 63e minuut een overtreding op Luuk van Vossen in het strafschopgebied van VCK. Zonder twijfelen wees de scheidsrechter naar de penaltystip. Luuk van Vossen ging, eigenlijk tegen alle voetbalwetten in, zelf achter de bal staan en liet de keeper kansloos na een goed ingeschoten penalty. Met nog iets minder dan een half uur spelen stond het 4-0 voor MZC.

Na de penalty ook de eerste wissel van trainer Adriaan Nieuwenhuijse. Coen Dalebout (die in de 32e minuut een gele kaart kreeg) werd gewisseld en voor hem kwam Rick Ganzeman in het veld. Door onoplettendheid achterin werd het een minuut later 4-1. En even driegde het twee minuten na de treffer van VCK ook 4-2 te worden. Maar Rick Ganzeman kopte de bal van de lijn na een inzet van VCK.

Met nog iets minder dan een kwartier te spelen werd Sander Backx naar de kant gehaald en kwam Jaimy Matthews binnen de lijnen. Dat betekende dat Sander van Vossen in de spits ging spelen en Jaimy Matthews op de rechtsbuitenpositie.

VCK bleef proberen om meer dan 1 goal te scoren. Na een vlotlopende aanval van de ploeg uit Koudekerke werd de bal via de voet van Roemer Bij de Vaate én de voet van Mike Bakker (vanmiddag de keeper door afwezigheid van Thijs Rombouts) tot een corner verwerkt. Deze corner leverde geen gevaar op.

Dan nog twee grote kansen voor MZC om de score verder uit te breiden. Sander van Vossen ging op snelheid door de as van het veld richting het VCK doel. De verdediger trok aan de noodrem en zorgde ervoor dat MZC in plaats van een doelpoging een vrije trap kreeg. Vlak voor tijd kwam Ramon Janson alleen voor de keeper, maar de keeper greep goed in waardoor de stand 4-1 bleef.

Zonder extra tijd bij te trekken floot de scheidsrechter na 90 minuten spelen voor het einde van de wedstrijd. Een zeer verdiende overwinning waarbij de wedstrijd twee gezichten kende. De eerste helft was afwachtend en in de tweede helft wist MZC het overwicht in doelpunten om te zetten met bij vlagen goed voetbal.

Na afloop werd Sander Backx uitgeroepen tot “Man of the Match”. 

Scoreverloop:
.34 – 1-0 Sander Backx
.55 – 2-0 Sven Heijboer (of toch een eigen doelpunt?)
.59 – 3-0 Sander Backx
.63 – 4-0 Luuk van Vossen
.64 – 4-1

Gele kaart: Coen Dalebout

Opstelling MZC’11:
Mike Bakker, Coen Dalebout (.63 Rick Ganzeman), Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue, Kyle van Tiggelhoven, Jesse van Vlies, Sven Heijboer, Luuk van Vossen, Ramon Janson, Sander Backx (.76 Jaimy Matthews) en Sander van Vossen.

MZC – VCK corner Sven
MZC – VCK penalty Luuk