Voorbeschouwing MZC’11 – Walcheren

Lag het aan het slechte veld, de kou, was Arnemuiden beter of had de selectie een off-day? Feit is dat de uitwedstrijd van vorige week tegen Arnemuiden is verloren met 3-1.

Morgen de eerste thuiswedstrijd van 2023. Walcheren komt op bezoek om het op te nemen tegen MZC’11. De wedstrijd zal om 14.30 uur beginnen en onder leiding staan van de heer J. Simonse. De wedstrijd bal is gesponsord door Veldsink Driekleur Zierikzee.

Walcheren en MZC’11 hebben zes keer eerder tegen elkaar gespeeld te weten:

Seizoen 2013/14:

  • MZC – Walcheren – 4-2 (doelpunten van Ramon Janson, Corné Schilperoort en 2x Frank Kristelijn)
  • Walcheren – MZC – 3-2 (doelpunten van Corné Schilperoort en Martijn van Grunsven)

Seizoen 2019/2020:

  • MZC – Walcheren – 4-1 (doelpunten van Dylon Oosterboer, Jesse van der Linden en 2x Sander Backx)
  • Walcheren – MZC – 0-2 (doelpunten van Sven Heijboer en Sander Backx)

Seizoen 2021/22:

  • MZC – Walcheren – 1-1 (doelpunt Ramon Janson)
  • Walcheren – MZC – 1-2 (doelpunten van Luuk van Vossen en Jaimy Matthews)

MZC staat op de 6e plaats met 19 punten en Walcheren is terug te vinden op plaats 9 met 15 punten.

Volgens de CIX prognose (van Live uitslagen) is de kans groot dat MZC met 3-2 wint. MZC scoort gemiddeld per wedstrijd 2,7 doelpunten tegen 2,3 doelpunten van Walcheren. Ook krijgt MZC minder doelpunten tegen per wedstrijd namelijk 2,4 doelpunten per wedstrijd. Walcheren incasseert 2,8 doelpunten tegen per wedstrijd.

Er wordt een lijst met topscorers bijgehouden voor de competitie (Zuid 1 2G zaterdag). In deze lijst zijn drie spelers van MZC terug te vinden. Luuk van Vossen (met 10 doelpunten op de gedeelde derde plaats), Rody Vermue (met 5 doelpunten op de gedeelde 8e plaats) en Sander van Vossen (met 4 doelpunten op de gedeelde 9e plaats). Bij Walcheren staat 1 speler in de topscorerslijst te weten Geraldi Geerman (met 5 doelpunten op de gedeelde 8e plaats).

Bij de uitwedstrijd van vorig seizoen werd keeper Thijs Rombouts verkozen tot Man of the Match.

Ook bij deze wedstrijd zijn er weer 2 Pupillen van de Week. Deze keer zijn het Liam Boot en Sil de Leeuw. Beiden spelen bij MZC’11 JO10-2. 

Op zaterdag 20 mei a.s. staat de uitwedstrijd op het programma, maar eerst morgen de thuiswedstrijd. We zullen zien of de Zierikzeese hoofdmacht zich kan revancheren voor het verlies van vorige week.