Voorbeschouwing Arnemuiden – MZC’11

Morgen wordt de eerste officiële wedstrijd na de winterstop gespeeld. De selectie van trainer Adriaan Nieuwenhuijse gaat op bezoek bij Arnemuiden. Op Sportpark ’t Hart zal de wedstrijd om 14.30 uur beginnen en onder leiding staan van de heer M.M. de Witte.

Dit is niet alleen de confrontatie tussen de huidige trainer van MZC en de oud-trainer van MZC. Arnemuiden trainer Alexander van Keulen stond in het seizoen 2015/16 en 2016/17 aan het roer van de ploeg uit Zierikzee. Maar het is ook een wedstrijd met een hoog gehalte oud-Kloetinge spelers. Zo speelden de Arnemuiden spelers Tijmen Bot, Huub van Hecke, Ronaldo Meijer en Jesse Mol bij Kloetinge. Bij MZC droegen Ramon Janson, Luuk van Vossen en Sander van Vossen het groen/witte shirt van Kloetinge.

Feiten en statistieken:

Historie:

 • Sinds het seizoen 2013/14 hebben de ploegen, met uitzondering van het seizoen 2015/16 en 2016/17, het tegen elkaar opgenomen. 
 • MZC won van alle gespeelde officiële wedstrijden 5 keer, speelden er 3 gelijk en verloor 5 wedstrijden. Vorig seizoen was er winst voor MZC in de thuiswedstrijd (3-0) en speelde de Zierikzeese ploeg 0-0 gelijk in de uitwedstrijd.
 • Opvallende statistiek is dat MZC in de afgelopen seizoenen geen enkele keer als winnaar van het veld ging bij een uitwedstrijd tegen Arnemuiden. 
 • In de afgelopen seizoenen heeft MZC in het totaal 24 keer gescoord tegen Arnemuiden en 23 keer kreeg MZC een tegendoelpunt.

Stand:

 • Op de ranglijst is MZC terug te vinden op de 6e plaats met 19 punten uit 11 wedstrijden (evenveel punten als de nummer 5 vv Yerseke). Arnemuiden staat op de 9e plaats met 14 punten uit 11 wedstrijden.
 • In de 2e periode staat MZC bovenaan met 9 punten uit 3 wedstrijden. Arnemuiden staat 11e met 3 punten uit 3 wedstrijden.

Laatste 4 wedstrijden voor de winterstop:

 • MZC heeft de laatste 4 wedstrijden voor de winterstop niet verloren. Er werd drie keer gewonnen tegen De Meeuwen, SSV’65 en FC Axel en één keer gelijkgespeeld tegen Zuidland. 
 • Arnemuiden won tegen VCK en Walcheren, maar verloor tegen DBGC en Yerseke.

MZC-spelers die alle wedstrijden in de competitie speelden:

 • Er zijn 7 MZC-spelers die bij alle competitiewedstrijden op het veld hebben gestaan. Hetzij als basisspeler hetzij als invaller.
 1. Roemer Bij de Vaate
 2. Rick Ganzeman
 3. Rody Vermue
 4. Sander van Vossen
 5. Thijs Rombouts
 6. Coen Dalebout
 7. Jesse van Vlies
 • MZC kan zichzelf een aantal doelen stellen namelijk:
 1. eindelijk een keer winnen in Arnemuiden
 2. de ongeslagen status van voor de winterstop doorzetten
 3. de koppositie in de tweede periode handhaven

Morgen rond 16.15 uur zullen we weten of MZC de goede lijn van voor de winterstop heeft weten door te zetten.