24 januari Nationale Pindakaasdag

Ja ja, het is echt waar; Nederland heeft een nationale pindakaasdag. Geen idee waarom het nodig is, maar het zal wellicht zijn omdat er haast dagelijks wel een Dag-van-het-één-of-Ander is én deze kénnelijk niet mocht ontbreken.

Nu gaan we hier op de website écht niet om de haverklap van die dagen uitlichten, wees gerust! Maar voor dit uitermate populaire broodbeleg, Nederlanders consumeren jaarlijks meer dan twintig miljoen potten pindakaas, zijn door de jaren heen vele leuke, voetbal-gerelateerde, reclames gemaakt.

En die wilden we jullie niet onthouden. Dus daarom…fijne pindakaasdag!! 😉

Tot slot een commercial die nooit op tv is verschenen, maar wel op YouTube terecht is gekomen. Het betreft een parodie op de welbekende reclame waarin diverse Nederlandse sporthelden in hun jeugdiger jaren te zien zijn.

En het moge, na het zien van de video, duidelijk zijn dat de “afgekeurde reclame”, gemaakt door acteur Eric Bouwman, nooit door de “ballotagecommissie” zou zijn gekomen 😉