Zwaarbevochten en superspannend, maar 2e heeft punten mee naar huis

De eerste horde voor MZC 2 is genomen. Om aansluiting in de top van de ranglijst te behouden, of béter nog die positie te verstevigen, was het behalen van punten in de wedstrijd Luctor Heinkenszand – MZC’11 van cruciaal belang.

Een duidelijk doel dus, en omdat wordt beweerd dat groepsgevoel bijdraagt aan het “ergens voor gaan” én zorgt voor inzet, werd er voorafgaand aan het vertrek naar Heinkenszand gezamenlijk geluncht bij Eetcafé de Banjaard. Want, een goede voorbereiding is het halve werk…

Na het eerste fluitsignaal was het MZC’11 dat in de 10e minuut uit een strafschop de score opende, waarna de thuisclub redelijk snel daarop de gelijkmaker creëerde. Nóg sneller vervolgens weer, namelijk 3 minuten daarop, kwam de reactie vanuit MZC alweer die ervoor zorgde dat de stand opnieuw in hun voordeel kwam, 1-2.

Tot aan de rust bleven doelpunten bij beide teams vervolgens uit en werd er dankbaar gebruik van de warme kleedkamer gemaakt tijdens het kwartiertje theepauze. Toen die pauze erop zat wist MZC direct door de verdediging van Luctor te breken en het doel te vinden, een fijne opening van het tweede bedrijf.

Een tegengoal van Luctor in de 59e minuut was de laatste treffer van de middag maar het vervolg van de wedstrijd was alles behalve saai te noemen. Met hand en tand moest door MZC verdedigd worden om een gelijkmaker te voorkomen maar het zette ook, waar mogelijk, alles op alles om de voorspong nog verder uit te bouwen. Uiteindelijk klonk na iets meer dan 90 minuten het laatste, verlossende fluitsignaal en na het bedanken van tegenstander en arbitrage vertrok het team in uitgelaten feeststemming richting kleedkamer om de winst te vieren.

Het was een zwaarbevochten wedstrijd en het bleef superspannend tot de laatste minuut, maar MZC 2 heeft de punten mee naar huis en gaat tevreden de overwintering in. Daarna zal het vervolgens de volgende horde moeten nemen; direct na de winterstop, op 21 januari, wacht de uitwedstrijd tegen Baronie 2 in Breda waarbij MZC 2 ook graag de punten mee huiswaarts wil nemen.

10e minuut 0-1 Ryan van Tiggelhoven (penalty)
18e minuut 1-1
21e minuut 1-2 Nick Kafoe
46e minuut 1-3 Niels Noordijk
59e minuut 2-3

Opstelling: Levi Doeleman (K), Owen Schouls, Nick Kafoe, Nick Ravia, Julian Duinhouwer, Bilal Alashkar, Niels Noordijk, Ryan van Tiggelhoven, Lennert van Splunder, Bart van der Wouden, Elyjah van Ham, Jasper Bij de Vaate, Tristan van der Maas, Sebas Winkels, Robert de Jonge, Robbie Dekker