Sportpark vanaf nu rookvrij tot 12:00 uur

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op ons sportterrein. Daarom is besloten een nieuwe ‘spelregel’ in te voeren: iedereen die op sportpark Den Hogen Blok komt wordt geacht het terrein rookvrij te houden tot 12:00 uur, om kinderen het goede voorbeeld te geven.

Wij willen als vereniging met deze nieuwe regel kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Daarnaast bieden we graag iedereen een gezonde sportomgeving.

Wat verandert er?
Iedereen is en blijft welkom op ons sportterrein, ook rokers! Wat per direct verandert is dat rokers niet meer voor 12:00 uur op het sportpark mogen roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. Dit geldt voor het gehele terrein, dus ook het terras.

Zien roken, doet roken
Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ en een gezonde sportomgeving voor iedereen.

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.