Ondanks vele gemiste kansen, wint MZC’11 met duidelijke cijfers van SSV’65

Met een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt stonden MZC en SSV vandaag tegenover elkaar op het hoofdveld op Sportpark Den Hogen Blok in Zierikzee. Na het verdiende gelijkspel tegen Zuidland (3-3) en de overwinning van vorige week tegen De Meeuwen (0-1), kwam vandaag de nummer laatst van de ranglijst op bezoek.

Het begin van de wedstrijd was slordig van beide partijen en er werd veel balverlies geleden. Het was MZC dat voor het eerste gevaar zorgde. In de 13e minuut werd een schot van Jesse van Vlies gered door de keeper en de rebound van Sander van Vossen ging voorlangs. Twee minuten later moest de MZC-keeper Thijs Rombouts redding brengen na een corner van SSV door de bal over de lat te tikken. Ook uit de daaruit volgende aanval van SSV moest Thijs Rombouts wederom in actie komen door ook deze keer het schot van SSV over te tikken.

Jaimy Matthews had in de 16e minuut de 1-0 kunnen maken nadat Sander van Vossen de bal op Luuk van Vossen speelde die op zijn beurt de bal doorspeelde op Jaimy Matthews. Het schot van Jaimy werd gekeerd door de keeper van SSV. Na 20 minuten spelen kreeg MZC een vrije trap. Sven Heijboer schoot de bal direct op de goal, maar ook de SSV keeper wist de bal over te tikken, net als zijn Zierikzeese collega in de 15e minuut deed. 

Na een terugspeelbal op de keeper van SSV die de keeper oppakte, gaf de goed leidende scheidsrechter een indirecte vrije trap in de 16 meter van SSV. Ramon Janson legde de bal breed op Luuk van Vossen, die de keeper in de verre hoek passeerde en zo de 1-0 op het scorebord zette (zie beelden).

In de 32e minuut een goede onderschepping van Jaimy Matthews. Hij speelde Sander van Vossen aan in het strafschopgebied van SSV, maar het schot van Sander ging over.

Tien minuten voor rust werd het dan toch 2-0 voor MZC. Luuk van Vossen werd aan de linkerkant van het veld goed aangespeeld. Luuk gaf de bal op Sander van Vossen die de keeper kansloos liet met zijn inzet.

Met een 2-0 ruststand zochten beide teams de warme kleedkamers op en de supporters gingen richting de kantine op zoek naar een kop warme koffie of thee.

Negen minuten na het begin van de tweede helft speelde de verdediger van SSV de bal niet goed naar zijn medespeler waardoor Jaimy Matthews de bal kon onderscheppen. Jaimy ging alleen op de keeper af en schoot op de keeper terwijl hij beter de mee opgekomen vrijstaande Luuk van Vossen had kunnen aanspelen.

In de 61e minuut kreeg MZC weer een indirecte vrije trap in het strafschopgebied van SSV vanwege opmerkingen van de keeper richting de scheidsrechter. Het schot van Ramon Janson werd door een speler van SSV die op de lijn stond over gekopt.

SVV kwam toch enigszins onverwachts in de 64e minuut op 2-1 door onoplettendheid in de verdediging van MZC. Na de tegengoal zette MZC meer druk om te zorgen dat de marge weer naar twee ging. En dat lukte ook. Na een slalom van Sander van Vossen werd hij in het strafschopgebied onderuit gehaald. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Nadat Luuk van Vossen vorige week een penalty benutte, was het vandaag Ramon Janson die de penalty nam en vanaf 11 meter de keeper kansloos liet en dus MZC op 3-1 zette.

In de 71e minuut wisselde trainer Adriaan Nieuwenhuijse voor de eerste keer. Coen Dalebout werd vervangen door Kyle van Tiggelhoven. Met iets minder dan een kwartier te spelen kreeg Luuk van Vossen de bal aangespeeld door Jaimy Matthews, maar Luuk wist de keeper niet te passeren. 

Na 80 minuten spelen werd Sven Heijboer naar de kant gehaald en kwam Bram de Jonge binnen de lijnen.

MZC kwam in de 87e minuut op 4-1. Een voorzet van Ramon Janson kon door Luuk van Vossen succesvol worden afgerond. Na een bal van SSV op de paal floot de scheidsrechter na twee minuten extra tijd voor het einde van de wedstrijd.

Het was geen hele goede wedstrijd van MZC. Er werden voldoende kansen gecreëerd, maar bij de afronden was MZC soms niet scherp/gelukkig genoeg. Verdedigend is MZC amper in de problemen gekomen en de overwinning kan je dan ook zeker verdiend noemen. MZC is aan een goede reeks bezig en heeft de eerste twee wedstrijden in de tweede periode winnend afgesloten. Volgende week zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Dan is om 14.30 uur in Axel de plaatselijke FC de tegenstander van de eerste selectie van MZC.

.28 – 1-0 Luuk van Vossen
.34 – 2-0 Sander van Vossen
.64 – 2-1
.68 – 3-1 Ramon Janson
.87 – 4-1 Luuk van Vossen

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Coen Dalebout (.71 Kyle van Tiggelhoven), Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue, Rick Ganzeman, Jesse van Vlies, Sven Heijboer (.80 Bram de Jonge), Luuk van Vossen, Ramon Janson, Sander van Vossen en Jaimy Matthews