MZC’11 sluit de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend af

Vandaag in het koude Axel stonden de plaatselijke FC en MZC tegenover elkaar voor de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op een niet al te beste grasmat. 

Over en weer waren er wat kleine mogelijkheden en er werden behoorlijk wat duels uitgevochten. MZC kreeg in de 18e minuut een vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied van Axel. Sven Heijboer nam de vrije trap en na een scrimmage voor het doel van Axel was het Rody Vermue die attent reageerde en de keeper van Axel kansloos liet en MZC op een 0-1 voorsprong zetten.

Vier minuten later was het Jaimy Matthews die de bal van de eigen doellijn kopte na een corner van Axel. Niet veel later een schot van Sven Heijboer van buiten de Axelse 16 meter die ging naast. Axel leek in de 30e minuut op gelijke hoogte te komen toen de spits van Axel de bal goed aannam in het strafschopgebied van MZC. Door goed verdedigen van Roemer Bij de Vaate ging het schot van de spits over het doel van Thijs Rombouts.

In de 43e minuut een aanval over rechts. De voorzet van Ramon Janson werd door de verdediger van Axel met de hand tegengehouden en dus wees de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip. Vorige week nam Ramon Janson de penalty en deze keer was het weer de beurt aan Luuk van Vossen. Met een goed genomen strafschop stuurde Luuk de keeper de verkeerde hoek in en kwam MZC op een 0-2 voorsprong (zie de beelden).

Met een 0-2 ruststand gingen de spelers richting de kleedkamers voor een warm kopje thee.

In de 57e minuut stelde Sven Heijboer de keeper van Axel wederom op de proef dit keer met een schot vanaf een meter of 25. Met een sierlijke duik wist de Axelse keeper de bal uit zijn doel te houden. MZC speelde beter dan de eerste helft en het was wachten op de derde goal van de Zierikzeese hoofdmacht. En die kwam er ook. Na 60 minuten spelen speelde Jaimy Matthews de bal op Sven Heijboer die op subtiele wijze de goed vrijgekomen Ramon Janson aanspeelde. Ramon dacht niet na en schoot de bal hard en zuiver achter de keeper van Axel. 

Na de 0-3 kwam Kyle vanTiggelhoven in het veld voor Jaimy Matthews en gaf trainer Adriaan Nieuwenhuijse zijn ploeg de opdracht om 4-4-2 te gaan spelen. Vlak na de 0-3 een mooie bal van Luuk van Vossen van achteruit op Ramon Janson. De nummer 11 van MZC ging richting het strafschopgebied van Axel maar werd onderuit gehaald. Volgens de scheidsrechter was het geen overtreding en dus ging het spel door.

In de 73e minuut kwam Axel op 1-3 na niet goed wegwerken door Remco Lafeber die voor Jesse van Vlies ingevallen was. Een kwartier voor tijd 3 kansen voor MZC in een paar seconden, maar de pogingen van Ramon Janson (2x) en Luuk van Vossen werden door de verdediging van Axel op wonderlijke wijze uit het doel gehouden.

Coen Dalebout was nog het dichtst bij de 1-4 maar zijn kopbal werd van de doellijn gehaald. Bram de Jonge verving Sven Heijboer in de 86e minuut. Vlak voor tijd werd Sander van Vossen in het strafschopgebied naar het gras geduwd, maar de scheidsrechter vond de overtreding (net als eerder in de tweede helft toen er ook een overtreding op Sander van Vossen werd gemaakt) onvoldoende voor de tweede penalty van de middag.

Na 4 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd en kon MZC met drie punten op zak weer terug naar Zierikzee.

MZC heeft uit de laatste 4 wedstrijden in het totaal 10 punten gehaald en staat nu op een gedeelde 5e plaats. In de tweede periode staat MZC bovenaan met 9 punten uit 3 wedstrijden.

Voor nu is het tijd voor de kerstdagen en Oud en Nieuw. In de eerste week van januari 2023 gaat de eerste selectie van MZC op trainingskamp naar Maastricht als voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar is een uitwedstrijd tegen Arnemuiden op zaterdag 21 januari 2023 om 14.30 uur.

Vanaf deze plaats: Gezellige kerstdagen en een gezond 2023!

Scoreverloop:

.18 – 0-1 Rody Vermue

.44 – 0-2 Luuk van Vossen

.60 – 0-3 Ramon Janson

.73 – 1-3 

Gele kaarten: Sven Heijboer en Rody Vermue

Opstelling MZC’11:

Thijs Rombouts, Rick Ganzeman, Rody Vermue, Roemer Bij de Vaate, Coen Dalebout, Jesse van Vlies (.70 Remco Lafeber). Sven Heijboer (.86 Bram de Jonge), Luuk van Vossen, Jaimy Matthews (.60 Kyle van Tiggelhoven), Sander van Vossen en Ramon Janson