MZC 2 neemt 2e positie (opnieuw) over van Luctor Heinkenszand

Met een vrij weekend achter de rug door een vrije speelronde, vervolgde het 2e elftal vandaag de competitie met een wedstrijd tegen lantaarndrager Zwaluwe. De onfortuinlijke ploeg uit Lage Zwaluwe heeft sinds de start van de competitie, op één keer een gelijkspel na, elke wedstrijd nog verlies moeten incasseren.

MZC 2 daarentegen draait reeds sinds 5 november mee in de top 3 van de ranglijst, heeft zes gewonnen wedstrijden op naam staan, kwam één keer tot een gelijkspel en had vooralsnog één keer een flinke off-day waarbij geen punten werden bemachtigd.

De wedstrijd tegen Zwaluwe zou, op papier, die positie in de top 3 niet in gevaar moeten brengen. Vol vertrouwen werd dan ook aan de wedstrijd MZC 2 – Zwaluwe 2 begonnen. De ijzige kou maakte de wedstrijd misschien wat minder aangenaam (zeker voor het publiek) maar al redelijk snel lag de eerste bal in het doel van de tegenstander. En met het ingaan van de rust was het 2-0. Een tegengoal van Zwaluwe in de 2e helft kon MZC later, via een penalty, rechtzetten en zo eindigde de wedstrijd in 3-1.

Een wat magere uitslag gezien de mogelijkheden die zich voordeden, maar genoeg voor het opstrijken van de 3 punten en daarmee de top drie veilig gesteld. En…omdat concurrent Luctor deze zaterdag punten liet liggen (2-1 verlies tegen SVOD’22 2) net als 2 weken geleden weer op de 2e plaats in de ranglijst.

Of MZC 2 daarmee definitief aanhaakt in de top 2 zal nu moeten gaan blijken. De (uit)wedstrijden voor én na de winterstop zullen hierbij allesbepalend zijn. Volgende week, in de laatste wedstrijd voor de winterstop, reist MZC af naar Heinkenszand voor een direct duel met Luctor Heinkenszand, en na de winterstop, op 21 januari, heeft het team van trainer Ricky Verwest in Breda een ontmoeting met koploper Baronie. Zware, en belangrijke, wedstrijden in het vooruitzicht dus.

10 december 202214:30Luctor Heinkenszand 2 – MZC’11 2
21 januari 202316:45Baronie 2 – MZC’11 2
(poule met 12 teams, maar spelend via schema 14 waardoor per speelronde 2 teams vrij zijn)