Voorbeschouwing NSVV – MZC’11

Soms is een voetbal een heerlijk spelletje, zoals na de gewonnen uitwedstrijd tegen DBGC, en soms is voetbal minder leuk. Zoals na de zure nederlaag tegen vv Hellevoetsluis en na de fysieke thuiswedstrijd van vorige week tegen RCS die door MZC met 1-3 werd verloren.

“Aanvallen zit mijn spelers in de aard” zei trainer Adriaan Nieuwenhuijse in de PZC na de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Morgen zal blijken of deze aanvallende instelling hetzelfde resultaat zal opleveren als dat het vorig seizoen deed toen MZC de veel betere ploeg was en de drie punten mee naar Zierikzee nam door met 1-4 te winnen.

Om half 3 zal er worden afgetrapt op het Gemeentelijk Sportpark in Numansdorp. De wedstrijd zal onder leiding staan van de heer M.J.H.A Laros.

De Zierikzee hoofdmacht zal het morgen dus op moeten nemen tegen de koploper in de 2e klasse. NSVV staat eerste met 15 punten uit 6 wedstrijden. MZC is terug te vinden op de 6e plaats met 9 punten uit 6 wedstrijden. NSVV behaalde vorige week een moeizame overwinning op WHS (0-1).

In het verleden is er zowel in de competitie als in de beker tegen NSVV gespeeld. In het totaal hebben er 6 ontmoetingen tussen beide teams op het programma gestaan.

Historie:

2018/19:
MZC – NSVV – 1-3
NSVV – MZC – 0-2 (met o.a. een doelpunt van Sven Heijboer)

2019/20 (beker):
NSVV – MZC – 2-2 (met o.a. een doelpunt van Sven Heijboer)

2020/21:
NSVV – MZC – 3-2 (met o.a. een doelpunt van Sander Backx)

2021/2022:
MZC – NSVV – 1- 2 (met een doelpunt van Luuk van Vossen)
NSVV – MZC – 1-4 (met o.a. doelpunten van Luuk van Vossen en Sander Backx (2x))

NSVV heeft van de bovenstaande ontmoetingen er 3 gewonnen en MZC was in 2 duels de winnende ploeg. Er is één keer gelijk gespeeld in een bekerwedstrijd. Een overwinning van MZC zal betekenen dat beide ploegen evenveel keer gewonnen en verloren hebben. Dat zou een mooi uitgangspunt zijn.

Morgen zal blijken of MZC zich over de laatste twee nederlagen heen heeft kunnen zetten. Wel moet gezegd worden dat MZC dit seizoen goede resultaten heeft gehaald tegen ploegen die, net als MZC, willen voetballen. We zullen het zien!