Voorbeschouwing MZC’11 1 – RCS 1

Na de zure nederlaag van afgelopen zaterdag tegen VV Hellevoetsluis (1-0) wacht morgen de zesde competitiewedstrijd. Deze keer is het gepromoveerde RCS de tegenstander op Sportpark Den Hogen Blok. De wedstrijd begint om 14.30 uur en zal onder leiding staan van de heer J. Ngoumout.

Tijdens de laatste editie van de Borsele Sloepoort Cup was RCS ook de tegenstander van MZC. In deze oefenwedstrijd won de ploeg van Ralph Zegers met 4-1. Het enige doelpunt voor MZC werd gemaakt door Luuk van Vossen.

Huidige stand:

MZC staat op de zesde plaats op de ranglijst met 9 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van +4. De tegenstander van morgen staat op de 9e plaats met 5 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van -2.

De nummers 1 t/m 4 hebben 12 punten en nummer 5 op de ranglijst heeft 10 punten.

Gespeelde wedstrijden:

RCS:

  • Arnemuiden – RCS – 2-1
  • RCS – Yerseke – 2-2
  • VCK – RCS – 2-2
  • RCS – Walcheren 0-2
  • RCS – WHS – 2-1

2x gelijkspel, 2x verlies en 1x winst

MZC’11:

  • MZC – Yerseke – 4-1
  • VCK – MZC – 2-0
  • MZC – WHS – 2-1
  • DBGC – MZC – 4-7
  • Hellevoetsluis – MZC – 1-0

2x verlies en 3x winst

Wetenswaardigheden:

RCS staat voor Racing Club Souburg. Vanaf het seizoen 2015/16 speelt het eerste van RCS op zaterdag. Daarvoor werden de wedstrijden op zondag gespeeld. In het seizoen dat RCS op zaterdag ging spelen, werd MZC kampioen in de 2e klasse.

MZC scoort twee keer zoveel doelpunten per wedstrijd als dat RCS dat doet. Veel van de tegendoelpunten van RCS komen voort uit standaardsituaties.

Joey Katzenbauer is de topscorer van RCS met 2 doelpunten. Bij MZC heeft Luuk van Vossen dit seizoen 5x gescoord en is daarmee MZC’s topscorer.

De wedstrijdbal is morgen gesponsord door Stoutjesdijk Bouw uit Zierikzee. Net als bij elke thuiswedstrijd zijn er ook deze keer twee “Pupillen van de Week”. Morgen zijn dat Kai van Dijk en Mats de Vlieger. Beiden spelen in JO11-2.

Foto van de laatste keer dat RCS en MZC’11 tegen elkaar speelden (voorbereiding seizoen 2022/23)