Voorbeschouwing De Meeuwen – MZC’11

Na de enerverende wedstrijd van vorige week tegen Zuidland waarbij MZC terugkwam van een 1-3 achterstand en er uiteindelijk een 3-3 gelijkspel uit wist te slepen, staat morgen een uitwedstrijd op het programma.

De Meeuwen uit Zoutelande, waar trainer Adriaan Nieuwenhuijse in het seizoen 2019/20 en 2020/21 aan het roer stond, is morgen om 14.30 uur de tegenstander op Sportpark D’n Hooghe Hilt. De heer R.S. Kenson heeft de leiding over de wedstrijd.

Beide teams hebben veelvuldig tegen elkaar gespeeld. De laatste wedstrijd die MZC speelde in Zoutelande leverde de eerste periodetitel op in het seizoen 2021/22. In het totaal hebben De Meeuwen en MZC elf keer tegen elkaar gespeeld. De Meeuwen won drie keer, twee keer was het gelijk en zes keer was MZC de winnende ploeg.

Tijdens het seizoen 2021/22 was er één keer een 2-2 gelijkspel (met 2 doelpunten van Ramon Janson) en één keer een 2-0 overwinning voor MZC (de doelpunten bij deze wedstrijd werden gemaakt door Sander Backx en Ramon Janson).

De Meeuwen staat op de 5e plaats met 13 punten uit 7 wedstrijden (de wedstrijd WHS – De Meeuwen wordt dinsdag 29 november a.s. ingehaald) en MZC vinden we terug op de 8e plaats met 10 punten uit 8 wedstrijden. Een belangrijke wedstrijd dus voor MZC om te zorgen dat de Zierikzeese hoofdmacht weer aansluiting vindt bij de top van de ranglijst.

Ramon Janson viert maandag 28 november zijn verjaardag. Een overwinning zou alvast een leuk kadootje zijn en tijdens de laatste twee wedstrijden tegen De Meeuwen heeft Ramon drie keer gescoord. Stand verplicht zullen we maar zeggen.

Volgens de weersvoorspellingen blijft het zaterdag droog, waait er een matige wind en de temperatuur is rond de 7 graden. Een dikke jas, handschoenen en een sjaal zijn geen overbodige luxe.