Tweede nederlaag op rij voor de selectie van Adriaan Nieuwenhuijse.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van oud-scheidsrechter Rien van Haaften.

Na de zure nederlaag van vorige week wilde MZC’11 de drie punten in Zierikzee houden. Maar helaas was het jeugdige MZC niet opgewassen tegen de provocerende manier van spelen van RCS. Ramon Janson was wel weer terug van een blessure, maar deze keer zat Jaimy Matthews op de bank vanwege een blessure die Jaimy vorige week opliep in de wedstrijd tegen sv Hellevoetsluis. Sander van Vossen nam zijn positie als rechtsbuiten in.

Na een goede kans van MZC in de 16e minuut waarbij de kopbal van Sander Backx na een voorzet van Sander van Vossen overging, was het RCS dat een minuut later scoorde. Een diepe bal op de rechtsbuiten van RCS werd gevolgd door een goede voorzet. Waar bij MZC de kopbal overging, belandde deze kopbal wel in het doel achter keeper Thijs Rombouts.

MZC vergat zelf te voetballen en kwam niet in het eigen spel. Foute passes en het slecht uitspelen van veelbelovende combinaties waren debet aan het feit dat MZC op achterstand stond.

In de 34e minuut werd de achterstand zelf nog groter. Een goede voorzet vanaf de rechterkant betekende de 0-2 voor RCS. Wederom was Thijs Rombouts kansloos door een rake kopbal van een RCS-speler.

Tien minuten voor rust een opstootje op het veld, waarbij Luuk van Vossen er niet ongeschonden uitkwam. De scheidsrechter besloot zowel Luuk van Vossen als de verdediger van RCS geel te geven. Maar de toon was gezet zowel op het veld als op de tribune. Vlak voor rust een bal op Luuk van Vossen in de 16 meter van RCS. De verdediger maakte hands en heel MZC claimde een strafschop, maar de scheidsrechter wuifde alle verzoeken weg. Met een 0-2 ruststand zochten de spelers de kleedkamers op.

Na rust leek MZC zich enigszins te herstellen en meer ging voetballen. Een aanval van MZC werd in eerste instantie nog afgeslagen door RCS, maar van buiten de 16 meter schoot Rody Vermue de 1-2 binnen. MZC ging op jacht naar de gelijkmaker, maar vanuit het niets scoorde RCS door een schot van buiten het strafschopgebied via de binnenkant van de paal de 1-3.

Twee minuten later scoorde Ramon Janson de 2-3, maar zijn goal werd door het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter vanwege buitenspel afgekeurd. Of het werkelijk buitenspel was? Hoe dan ook de goal telde niet.

MZC probeerde het wel, maar het geluk was vanmiddag niet aan de zijde van MZC. Een schot van Rody Vermue uit een corner ging voorlangs. Evenals een kopbal van Rody Vermue in de 84e minuut. In de tweede minuut van de extra tijd kon Sander Backx vanuit een voorzet van Sander van Vossen de bal binnenkoppen, maar zijn doelpoging ging naast.

Na vijf minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en gingen de 3 punten mee naar Oost-Souburg. Wat door de spelers, staf en RCS-aanhang uitgebreid gevierd werd.

Een wedstrijd om snel te vergeten, ondanks dat MZC zich, qua spel, goed herstelde in de tweede helft. Helaas leverde dit niet meer Zierikzeese doelpunten op.