Derde nederlaag op rij door zevenklapper van NSVV

MZC begon aan de uitwedstrijd tegen NSVV uit Numansdorp met behoorlijk wat spelers die niet inzetbaar waren. Ramon Janson, Luuk van Vossen en Sven Heijboer ontbraken op het wedstrijdformulier. Sander Backx was niet helemaal fit, maar startte toch in de spits. Waar velen dachten dat trainer Adriaan Nieuwenhuijse in een 4-4-2 formatie zou beginnen aan de lastige uitwedstrijd tegen de koploper om een blok te hebben staan op het middenveld, besloot de MZC-trainer toch vast te houden aan een 4-3-3 opstelling.

De wedstrijd tegen NSVV ging in het eerste kwartier gelijk op. Een kans voor NSVV waarbij een schot voorlangs ging en een afgekeurde goal van MZC. Sander Backx werkte de voorzet van Sander van Vossen vanaf rechts met zijn hand achter de keeper van NSVV. Sander Backx kreeg voor deze actie van de scheidsrechter geel gepresenteerd.

Terwijl MZC het gevoel kreeg meer grip op de wedstrijd te krijgen, scoorde NSVV in de 22e minuut eigenlijk vanuit het niets met een afstandsschot. Het had niet veel gescheeld of Sander van Vossen had een minuut later de gelijkmaker gescoord. De keeper van NSVV was heel ver uit zijn goal. Sander van Vossen schoot de bal vanaf een meter of 30 op goal. De bal belandde helaas op de lat, maar de actie van Sander van Vossen kon wel rekenen op applaus van de supporters van beide teams op de tribune.

In de 27e minuut nog een goede mogelijkheid van MZC op de gelijkmaker. Na goed doorgaan van Jaimy Matthews kwam de bal in het strafschopgebied van NSVV voor de voeten van Rody Vermue. Zijn harde schot werd echter geblokt door een verdediger van NSVV.

Een kwartier voor rust kreeg NSVV een vrije trap net buiten de 16 meter van MZC na hands van Rick Ganzeman. De Zierikzeese keeper, Thijs Rombouts, zette de muur neer, maar de speler van NSVV wist de muur te omzeilen en Thijs Rombouts zag de bal langs zich in het doel gaan. Dat betekende de 2-0 voor NSVV. Een minuut voor rust scoorde NSVV goal nummer 3. Een mooie aanval over verschillende schijven met telkens één keer raken en dat in het strafschopgebied van MZC. De verdediging werd compleet uitgespeeld en Thijs Rombouts was kansloos op de inzet.

Met een 3-0 ruststand gingen de spelers naar de kleedkamers. Met zo’n ruststand weet je dat het een hele moeilijke opgave is om dit nog recht te trekken. Adriaan Nieuwenhuijse wisselde in de rust de geblesseerde Sander Backx voor Bram de Jonge. Dat betekende ook dat Rody Vermue in de spits ging spelen en de 17-jarige Bram de Jonge op de 10 positie ging spelen.

Veel haalde de wissel niet uit. Na 6 minuten spelen in de tweede helft was er een te korte terugspeelbal op Thijs Rombouts waar NSVV optimaal van profiteerde. MZC kwam er totaal niet meer aan te pas en tot overmaat van ramp kreeg Kyle van Tiggelhoven in de 58e minuut een rode kaart. Kyle was te laat en probeerde de speler te haken. Terwijl Kyle een gele kaart verwachtte, vond de scheidsrechter het een rode kaart. Dat betekende dat MZC zo’n 35 minuten met tien man verder moest.

NSVV was al de betere ploeg en na de rode kaart was het niet moeilijk voor NSVV om de stand verder uit te breiden. Bij de 5-0 kwam de spits van NSVV voor Remco Lafeber bij de eerste paal. De 6-0 werd na een aanval dwars door het centrum van MZC gescoord.

Roemer Bij de Vaate moest in de 79e minuut het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Sebas Winkels. Dat betekende dat Rody Vermue centraal achterin ging spelen en Sebas Winkels op het middenveld.

Door een misverstand tussen Thijs Rombouts en Remco Lafeber kon NSVV de 7-0 scoren. De twee overgebleven MZC-spitsen (Jaimy Matthews en Sander van Vossen) bleven wel lopen op lange ballen die van achteruit gespeeld werden, maar tegen een overtal van NSVV spelers was er weinig eer te behalen.

Na 1 minuut extra tijd floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd. MZC was verslagen door een goed spelend NSVV en op de overwinning van NSVV was niets af te dingen. MZC ging hard onderuit en speelde als los zand. Als MZC compleet zou zijn geweest ……., maar ja als telt niet.

Volgende week staat er weer een lastige wedstrijd op het programma. Dan komt Zuidland naar Zierikzee. Om 14.30 uur zal de wedstrijd worden afgetrapt. Werk aan de winkel voor de trainer. Drie nederlagen op rij is niet des MZC’s.

  1. 1-0
  2. 2-0
  3. 3-0
  4. 4-0
  5. 5-0
  6. 6-0
  7. 7-0

Geel: Jesse van Vlies en Sander Backx
Rood: Kyle van Tiggelhoven

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Coen Dalebout, Roemer Bij de Vaate (.79 Sebas Winkels), Remco Lafeber, Rick Ganzeman, Kyle van Tiggelhoven, Jesse van Vlies, Rody Vermue, Sander van Vossen, Sander Backx (.46 Bram de Jonge) en Jaimy Matthews.