Voorbeschouwing Hellevoetsluis – MZC’11

Na een vrij weekend reist de selectie van Adriaan Nieuwenhuijse morgen per bus af naar Hellevoetsluis. Om 15.00 uur, in plaats van de gebruikelijke 14.30 uur, zal de plaatselijke voetbalvereniging de tegenstander zijn. Op Sportpark ING zal de wedstrijd onder leiding staan van de heer R.S. Kenson.

Terwijl MZC in de laatste competitiewedstrijd een spectaculaire overwinning behaalde tegen DBGC (4-7), verloor de ploeg van trainer Paul Bestebreur toch wel verassend met 5-0 van WHS.

Beide ploegen hebben in het verleden 3 keer eerder tegen elkaar gespeeld. Twee keer was MZC de sterkste en 1 keer verloor de Zierikzeese formatie.

Historie:

2015/16:
Hellevoetsluis – MZC – 4-1
MZC – Hellevoetsluis – 2-1 (met onder andere een doelpunt van Ramon Janson)

2019/20:
Hellevoetsluis – MZC – 1-2 (met doelpunten van Rody Vermue en Sander Backx)

Stand:
Beide ploegen hebben 9 punten uit 4 wedstrijden. Het doelsaldo van MZC (+5) is iets beter dan dat van Hellevoetsluis (+4). De teams zijn terug te vinden op een gedeelde tweede plaats. Alleen Zuidland heeft de volle 12 punten en staat bovenaan in de 2e klasse.

Prognose/feiten:

Op basis van het huidige seizoen is de volgende prognose gemaakt:

Winst MZC – 60% kans
Gelijkspel – 10% kans
Verlies MZC – 30% kans

Hellevoetsluis scoort 3 doelpunten per wedstrijd terwijl MZC 3,4 keer het net weet te vinden. Ook krijgt Hellevoetsluis iets meer doelpunten tegen per wedstrijd namelijk 2,7 goals ten opzichte van 2,3 doelpunten bij MZC.

Topscorers Hellevoetsluis:

  • Brian Poelman – 3 doelpunten
  • Jeffrey Konings, Vincent Mast, Timo Verheij en oude bekende Fabian Boekholt – allen 2 doelpunten

Topscorers MZC:

  • Luuk van Vossen – 5 doelpunten
  • Sander Backx – 3 doelpunten
  • Rody Vermue en Sander van Vossen – beiden 2 doelpunten

Onder voorbehoud is de wedstrijd (waarbij het advies geldt om Google Chrome of Firefox te gebruiken) te volgen via http://www.usportfor.com/club-tv/vv-hellevoetsluis

Zal de scheidsrechter deze keer het veld (of beter gezegd de lijnen) wel meteen goedkeuren? Kan MZC blijven meedoen in de top van de 2e klasse? Wordt het weer zo’n spectaculaire wedstrijd als tegen DBGC (al zou dat niet goed zijn voor het hart van de MZC supporters)? Houdt Thijs Rombouts de nul? Laten de twee Sanders (zoals ze in de pers al worden genoemd) zich in deze wedstrijd gelden? Of herstelt Hellevoetsluis zich van de nederlaag tegen WHS? Genoeg vragen. Morgen zullen we de antwoorden krijgen.