Voorbeschouwing DBGC – MZC’11

Dinsdagavond 10 mei 2022 was de laatste confrontatie tussen beide ploegen. Op Sportpark De Koepel in Oude-Tonge kwam MZC snel op voorsprong. Helaas kon MZC deze voorsprong niet lang vasthouden want een paar minuten later scoorde DBGC uit een corner de 1-1. Twintig minuten voor rust was het toch weer MZC dat de 1-2 maakte, maar na 15 minuten spelen in de tweede helft werd de stand weer gelijk. Deze 2-2 stand was ook de eindstand. Het was een wedstrijd waarbij in een hoog tempo gespeeld werd, maar waarbij het spel onrustig was en veel foute passes door beide teams werden afgeleverd. DBGC schuwde het in deze wedstrijd niet om aan de handrem te trekken.

Dat was toen, maar morgen staat er weer een wedstrijd tussen beide teams op het programma. Om 14.30 uur zal er worden afgetrapt in Oude-Tonge. Scheidsrechter de heer A.H. van Rijnsbergen zal de wedstrijd leiden.

Bij DBGC speelt een oud MZC’11 speler namelijk Melchior Coolbergen. In zijn tijd bij MZC heeft Melchior met een groot aantal spelers van de huidige selectie van MZC samengespeeld.

Historie:
Sinds seizoen 2017/18 was DBGC elk seizoen de tegenstander van MZC. Van de acht wedstrijden werd het drie keer gelijk.

Seizoen 2017/18:
MZC – DBGC – 2-3
DBGC – MZC – 2-2

Seizoen 2018/19:
MZC – DBGC – 2-0
DBGC – MZC – 0-2

Seizoen 2019/20:
MZC – DBGC – 2-1
DBGC – MZC – 1-0

Seizoen 2021/22:
MZC – DBGC – 0-0
DBGC – MZC – 2-2

Stand:
DBGC won afgelopen zaterdag makkelijk de uitwedstrijd tegen SSV’65 met 1-4 en MZC was met 2-1 te sterk voor WHS. DBGC staat, samen met Zuidland en Hellevoetsluis, bovenaan met 9 punten uit 3 wedstrijden. MZC vinden we terug op de zesde plaats met 6 punten uit 3 wedstrijden.

Morgen is DBGC de tegenstander van MZC en zaterdag 29 oktober a.s. mag MZC het opnemen tegen Hellevoetsluis. Een pittig programma voor het team van Adriaan Nieuwenhuijse. Na twee mindere wedstrijden tegen VCK en WHS is het tijd voor de spelers om het goede niveau van de wedstrijd tegen vv Yerseke weer te laten zien. Een overwinning zal zeer welkom zijn al wijzen de statistieken uit dat een gelijkspel ook niet uit te sluiten is.