Praktische tip: KNVB ACCOUNT

Met een KNVB Account kun je inloggen op een groot aantal websites en apps van de KNVB. Bij het inloggen heb je een gebruikersnaam – dit is altijd je e-mailadres – en wachtwoord nodig.

Zowel KNVB-leden als niet KNVB-leden kunnen een account maken. De meeste KNVB-apps en -websites zijn speciaal voor KNVB-leden, maar bijvoorbeeld voetbal.nl (app en website) is zowel voor leden als niet-leden, de zogenaamde toeschouwers.

Welke apps en websites werken momenteel met het KNVB Account?

  • Voetbal.nl website en app
  • De Wedstrijdzaken-app
  • Voetbalmasterz.nl (voor het behalen van je spelregelbewijs)
  • RINUS: webomgeving voor trainer-coaches met o.a. oefenstof
  • Mijn Trainerslicentie: pagina op knvb.nl voor het raadplegen van je trainerslicentie en behaalde licentiepunten
  • Inschrijfpagina’s op knvb.nl: voor het inschrijven voor opleidingen en evenementen
  • Dugout: digitale leeromgeving van de KNVB Academie
  • Sportlink Club

Hoe maak ik een KNVB Account aan?

Op de app of website die je wilt gaan gebruiken, vind je altijd een optie om te registreren. Nadat je hierop hebt geklikt, vul je je e-mailadres en een wachtwoord in, check je mailbox op een bevestigingsmail en druk op de bevestiging. Vervolgens kun je inloggen.

Heel belangrijk: registreer je als KNVB-lid altijd met je e-mailadres dat vastligt in de ledenadministratie (Sportlink) van je club en/of de KNVB. Registreer je je met een ander e-mailadres, dan zal de app/website je niet herkennen als een KNVB-lid, maar als een toeschouwer. Dat kan betekenen dat je niet in kunt loggen of slechts beperkte mogelijkheden hebt in de toepassing.

Staat in Sportlink een verkeerd e-mailadres bij jouw gegevens, laat dit aanpassen door jouw ledenadministrateur. Maak vervolgens een account aan met het dan goed vastgelegde e-mailadres in Sportlink.

Tip: Bij twijfel altijd even contact met de ledenadministrateur zoeken om te vragen welk e-mailadres bij jouw gegevens geregistreerd staat (ledenadministratie@mzc11.nl)