Overschrijvingen amateurvoetbal in de winter; dit zijn de spelregels

Wanneer je van club wisselt, dien je hiervoor een overschrijving aan te vragen. In de winter is er een overschrijvingsperiode voor internationale overschrijvingen en overschrijvingen voor bij de KNVB geregistreerde contractspelers (dus van contract naar contract). De aankomende overschrijvingsperiode is van 3 tot en met 31 januari 2023. We lichten toe wat wel en niet meer kan.

Voor nationale overschrijvingen is er geen tweede overschrijvingsperiode in de winter. In de winter, met als deadline 31 januari 23.59 uur, is het alleen mogelijk om over te schrijven wanneer het een internationale overschrijving of een overschrijving voor bij de KNVB geregistreerde contractspelers (dus van contract naar contract) betreft. Voor alle andere overschrijvingen geldt dat uitsluitend overschrijving kan worden verkregen in navolgende situaties:

  • Overschrijving naar categorie B; als de speler aan zijn financiële verplichtingen heeft voldaan tegenover de te verlaten vereniging: Dit verzoek kan in de periode 16 juni tot en met de eerste vrijdag van de maand maart, 23.59 uur, van ieder jaar (3 maart 2023) worden ingediend. Deze overschrijving wordt direct, na afmelding door de oude vereniging, automatisch verleend.
  • Overschrijving naar categorie A; de speler voldoet aan een dispensatiereden gewijzigde werk-, woon- of overige omstandigheden. De dispensatieperiode voor spelers in de categorie A start op 16 juni en sluit op de eerste vrijdag van de maand maart, 23.59 uur, van ieder jaar (3 maart 2023). Dispensatieverzoeken verlopen via Sportlink Club.

Alle regels omtrent nationale en internationale overschrijvingen vind je op KNVB Assist. Een verzoek tot overschrijving kan met de relatiecode van de speler in Sportlink Club worden aangevraagd.

Bron: KNVB