MZC’11 wint spektakelstuk aan de dijk in Oude-Tonge

Net als de uitwedstrijd tegen WHS begon ook de wedstrijd tegen DBGC een half uur later. Niet omdat MZC te laat was, maar de scheidsrechter keurde het veld af vanwege de slecht zichtbare lijnen in het strafschopgebied. Het duurde even voordat de plaatselijke Leo Fonteine opgetrommeld was om de lijnen te kalken en de scheidsrechter het licht op groen zette om te kunnen spelen. Na de huldiging van een DBGC-speler voor zijn 250ste wedstrijd kon er dan eindelijk begonnen worden aan de wedstrijd tussen DBGC en MZC’11. Een belangrijke wedstrijd voor MZC om de aansluiting met de top te houden.

Door blessures van Ramon Janson en Remco Lafeber waren er wat wijzigingen bij MZC. Rody Vermue speelde op de plaats van Remco Lafeber naast Roemer Bij de Vaate (die vandaag de aanvoerdersband droeg) en Sander van Vossen speelde aan de linkerkant op de positie die normaal gesproken door Ramon Janson wordt ingenomen. Sven Heijboer is ook nog geblesseerd waardoor hij de ploeg vanaf de zijkant moest aanmoedigen. Bram de Jonge zat wel weer op de bank na een aantal weken aan de kant te hebben gestaan door een blessure.

De start van de wedstrijd was niet zoals gepland. Na 5 minuten spelen kwam DBGC op een 1-0 voorsprong. MZC kreeg de bal niet weg uit de eigen 16 meter en op de rand van het strafschopgebied stond de nummer 9 van DBGC helemaal vrij om te schieten. De inzet kon door Thijs Rombouts niet gestopt worden en dus liep MZC al vrij snel in de wedstrijd achter de feiten aan. Ondanks de tegenvaller, of misschien wel dankzij, zette MZC volop aan om de gelijkmaker te scoren.

Vier minuten na de openingstreffer ging Sander Backx goed door op de keeper en kon de bal door Jaimy Matthews worden onderschept. Jaimy speelde Luuk van Vossen aan, maar zijn schot ging via de kruising naast. In de 20e minuut dan toch de 1-1. MZC kreeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van DBGC. Het schot van Luuk van Vossen, die de vrije trap nam, werd niet goed verwerkt door de keeper van DBGC en Rody Vermue kon de bal binnentikken. Die 1-1 werkte verlammend voor DBGC en motiverend voor MZC.

Na een goede pass van Sander van Vossen kon Jaimy Matthews op snelheid richting de keeper van DBGC. Jaimy gleed vlak voor de keeper weg, maar het lukte hem toch nog Sander Backx aan te spelen. Sander dacht niet na en schoot in de 30e minuut de 1-2 binnen. Vijf minuten later was het weer raak voor MZC. De corner van MZC werd afgeslagen, maar Luuk van Vossen kreeg alle tijd om de bal aan te nemen en uit te halen waardoor de bal in de linkerbenedenhoek van het doel van DBGC verdween en dus de 1-3 voor MZC.

De nummer 9 van DBGC had het doelpuntenfestijn nog geopend, maar in de 37e minuut kreeg hij 2x geel achter elkaar en kon dus met rood van het veld. DGBC moest verder met tien man.

Vijf minuten voor de rust leek Sander van Vossen de 1-4 te scoren, maar blijkbaar had hij hands gemaakt en dus werd dit doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter. Maar nog in dezelfde minuut werd het toch 1-4. Een splijtende pass van Rody Vermue op Jaimy Matthews. Zijn voorzet werd geblokt door een verdediger van DBGC, maar uiteindelijk belandde de bal bij Luuk van Vossen die de keeper kansloos liet.

Met een “ogenschijnlijke” comfortabele voorsprong voor MZC gingen beide teams rusten.

Drie minuten na de rust was het MZC dat verder ging waar ze voor rust mee waren begonnen. Coen Dalebout ging goed door en hield het overzicht door de bal op links op Sander van Vossen te spelen. Sander nam de bal aan, sneed naar binnen waardoor de verdediging op het verkeerde been werd gezet. Zijn schot was onhoudbaar voor de DBGC-keeper en zo kwam de 1-5 op het scorebord.

Eerlijk is eerlijk. Bij een 1-5 achterstand zouden de meeste teams de handdoek in de ring hebben gegooid, maar DBGC deed er een schepje bovenop. Zeg maar gerust een schep. Met een rollertje in de rechterhoek van het doel van Thijs Rombouts scoorde DBGC de 2-5 en in de 56e minuut kwamen de spelers uit Oude-Tonge via een strafschop op 3-5.

Na 13 minuten spelen in de tweede helft werd Rick Ganzeman door trainer Adriaan Nieuwenhuijse naar de kant gehaald en kwam Micca Bouwman in het veld. Door de wissel verhuisde Coen Dalebout naar de linksback positie en nam Micca de plaats van Coen in aan de rechterkant in de verdediging.

In de 66e minuut een bal van Roemer Bij de Vaate van achteruit op Sander van Vossen die op snelheid de oud-MZC speler Melchior Coolbergen aftroefde. Sander van Vossen passeerde de keeper, maar met een uiterste krachtsinspanning wist de eerdergenoemde Melchior Coolbergen de bal nog uit het doel te halen. Waar iedere MZC-supporter hoopte op een uitbreiding van de voorsprong was het DBGC dat op 4-5 kwam. Een lage voorzet vanaf de rechterkant kon achter Thijs Rombouts worden gewerkt. Het zou dan toch niet zo zijn, dat MZC een voorsprong van 4 doelpunten uit handen zou geven?

Met nog iets minder dan een kwartier te spelen was het Sander Backx die zijn tweede van de middag maakte. Na een goede voorzet van Jesse van Vlies vanaf de linkerkant, kon Sander Backx de bal achter de keeper van DBGC koppen en de marge voor MZC vergroten en de stand op 4-6 zetten.

Na MZC’s tweede wissel waarbij Jaimy Matthews het veld verliet en werd vervangen door Bram de Jonge gaf MZC de voorsprong niet meer uit handen en bracht de eindstand zelfs op 4-7. Net als in het begin van de tweede helft ging Sander van Vossen alleen op de keeper af. Ook nu omspeelde hij de keeper, maar dit keer liet er geen twijfel over bestaan dat hij zijn tweede van middag wilde scoren. Een schitterend slotakkoord van een enerverende wedstrijd waarbij inzet, felheid, gedrevenheid, spanning en veel doelpunten centraal stonden.

Na het laatste fluitsignaal konden de supporters en de technische staf weer rustig ademhalen. “Dit soort wedstrijden zijn niet goed voor je hart” was een veelgehoorde opmerking.

MZC herstelt zich van twee mindere wedstrijden en staat nu op een (welliswaar) gedeelde tweede plaats met 9 punten uit 4 wedstrijden. Volgende week geen wedstrijd voor de spelers van de Zierikzeese ploeg. Zaterdag 29 oktober a.s. reist MZC af naar Hellevoetsluis, dat vandaag met 5-0 verloor van WHS.

‘4 – 1-0
’20 – 1-1 Rody Vermue
’30 – 1-2 Sander Backx
’35 – 1-3 Luuk van Vossen
’41 – 1-4 Luuk van Vossen
’48 – 1-5 Sander van Vossen
’54 – 2-5
’56 – 3-5
’72 – 4-5
’77 – 4-6 Sander Backx
’90 – 4-7 Sander van Vossen

Geel: Rick Ganzeman, Rody Vermue en Kyle van Tiggelhoven

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Coen Dalebout, Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue, Rick Ganzeman (.58 Micca Bouwman), Kyle van Tiggelhoven, Jesse van Vlies, Luuk van Vossen, Sander van Vossen, Sander Backx en Jaimy Matthews (.84 Bram de Jonge)