MZC’11 krijgt in blessuretijd de deksel op de neus

Het eerste van MZC’11 heeft geen goed gevolg kunnen geven aan de goede wedstrijd van vorige week tegen vv Yerseke. De ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse was vandaag niet goed genoeg om met een overwinning terug naar Zierikzee te gaan.

VCK speelde bijna de hele wedstrijd met 6 man achterin en zorgde ervoor dat Luuk van Vossen, de Zierikzeese spelmaker, de hele wedstrijd geschaduwd werd. VCK speelde zoals gezegd zeer verdedigend en speelde op de counter waarbij het hoopte op een foutje van de defensie van MZC.

De wedstrijd begon onrustig en van beide kanten werd veelvuldig de lange bal gespeeld. VCK kreeg in het begin van de eerste helft een goede kans uit een corner, maar Thijs Rombouts bracht redding. Na een half uur spelen een aantal goede mogelijkheden van MZC achter elkaar. Een kopbal van Remco Lafeber uit een corner werd van de lijn gehaald en een inzet van Ramon Janson werd gepakt door de keeper van VCK.

Tien minuten voor rust probeerde Sander van Vossen, uit een voorzet van Rick Ganzeman, de bal over de keeper te spelen, maar de keeper kon er nog net bij. VCK kreeg drie minuten voor rust een mogelijkheid om de score te openen, maar wederom bracht Thijs Rombouts redding. Met een 0-0 stand gingen de spelers naar de kleedkamer. MZC was niet fel genoeg in de duels, speelde met te weinig energie en de tweede bal was telkens voor VCK, zodat er te weinig druk kon worden gezet.

Ook in de 2e helft kon MZC geen vuist maken. Thijs Rombouts moest meerdere malen handelend optreden op doelpogingen van VCK.

Met 62 minuten op de klok werd Jaimy Matthews naar de kant gehaald en nam Jesse van Vlies zijn positie in als rechtsbuiten. Na een half uur spelen in de tweede helft leek het alsof MZC op voorsprong kwam. Een pass van Kyle van Tiggelhoven op Rody Vermue die van buiten de 16 meter van VCK uithaalde. Via de binnenkant van de paal belandde de bal niet in de goal, maar erbuiten. Vlak daarna werd Micca Bouwman vervangen door Coen Dalebout. Diezelfde Coen Dalebout ging als rechtsbuiten spelen en werd meteen betrokken bij een aanval van MZC. Sander van Vossen kreeg de bal van Coen, maar Sander z’n schot ging door een redding van de keeper over het doel van VCK. Vijf minuten voor het eind van de officiële speeltijd een counter van MZC over de rechterkant. Luuk van Vossen kreeg de bal van Coen Dalebout, maar de inzet van Luuk belandde in het zijnet.

MZC kreeg echt wel wat mogelijkheden, maar deed daar te weinig mee. De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar in de extra tijd, die de scheidsrechter bijtelde voor onder andere tijdrekken van VCK, kreeg MZC de welbekende deksel op de neus.

Een foute pass van Rick Ganzeman leidde een counter van VCK in. Met 2 spelers ging VCK op het doel van MZC af. Deze keer was Thijs Rombouts geklopt en scoorde VCK de 1-0. In de laatste minuut van de extra tijd kwam door een verkeerde aanname, vlakbij het strafschopgebied van MZC, de bal in de voeten van een speler van VCK. En ook deze keer was Thijs Rombouts kansloos en kwam VCK op 2-0. Een paar tellen later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Zoals gezegd: MZC was vandaag op alle vlakken niet goed genoeg en ja .. waar ligt dat dan aan? Was de ploeg overmoedig geworden na het goede spel van vorige week of was het gewoon een off-day. Hoe dan ook, VCK was de ploeg die met drie punten van het veld ging.

De wedstrijd snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Zaterdag komt WHS, de ploeg uit Sint Annaland was ook de tegenstander van MZC in de bekercompetitie (1-2 winst), op bezoek. Om 14.30 uur zal er dan afgetrapt worden op Sportpark Den Hoge Blok. Het eerste zal dan met meer energie en overtuiging moeten spelen om ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te kunnen sluiten.

’91 – 1-0
’95 – 2-0

Opstelling MZC’11:

Thijs Rombouts, Rode Vermue, Roemer Bij de Vaate, Remco Lafeber, Rick Ganzeman, Micca Bouwman (.73 Coen Dalebout), Kyle van Tiggelhoven, Luuk van Vossen, Ramon Janson, Sander van Vossen en Jaimy Matthews (.62 Jesse van Vlies).

Gele kaarten:
Roemer Bij de Vaate, Rick Ganzeman en Thijs Rombouts