MZC verliest voor de tweede keer dit seizoen door een doelpunt in de extra tijd

Na een busreis naar Hellevoetsluis begon de selectie van Adriaan Nieuwenhuijse aan de uitwedstrijd tegen vv Hellevoetsluis. 

Welgeteld heeft vv Hellevoetsluis de Zierikzeese keeper vandaag drie keer getest. Een schot belandde op de lat, een redding met z’n voeten en een keer een kopbal die door Thijs Rombouts over werd getikt. Alle kansen vielen te noteren in de eerste helft.

MZC zette daar meer kansen/mogelijkheden tegenover, maar de wedstrijd leek te eindigen in een 0-0 gelijkspel. Leek, wat in de 91e minuut scoorde vv Hellevoetsluis de 1-0. Wat gebeurde er in de 90 minuten voordat de goal viel?

Het begin van de wedstrijd was onrustig en er waren wat kleine mogelijkheden voor MZC. De eerste grote kans was voor Hellevoetsluis, maar de lat voorkwam de vroege voorsprong van de thuisploeg. De eerste grote kans voor MZC viel in de 15e minuut te noteren. Een goede Zierikzeese aanval over links. Sander van Vossen had een prima voorzet op de in de 16 meer opgedoken Luuk van Vossen. Zijn schot werd, zeker niet voor de laatste keer vanmiddag, geblokt door de Hellevoetsluis verdediging.

Tien minuten voor het einde van de eerste helft een mooie actie van Sander van Vossen, maar zijn schot kon door de keeper worden gekeerd. Uit de counter moest Thijs Rombouts met z’n voeten redding brengen op een inzet van Hellevoetsluis. De corner die daaruit volgde leverde nog een mogelijkheid op voor Hellevoetsluis, maar dit keer tikte Thijs Rombouts de bal over het doel van MZC.

In de vierde minuut van de tweede helft, kwam MZC goed weg toen een speler van Hellevoetsluis in het strafschopgebied van MZC struikelde over de bal, waardoor de MZC defensie de bal rustig kon wegwerken. Na iets meer dan een kwartier spelen in de tweede helft een goede aanval waarbij Luuk van Vossen een aantal spelers van Hellevoetsluis uitkapte. Met een strakke voorzet over de grond was het voor de MZC-aanvallers een kwestie van tegen de bal aanlopen, alleen waren de voorhoedespelers niet alert genoeg om deze mogelijkheid te verzilveren.

Rick Ganzeman werd door de trainer naar de kant gehaald en Jesse van Vlies kwam binnen de lijnen. Dit betekende dat Kyle van Tiggelhoven verhuisde van het middenveld naar de linksback positie. In de 71e minuut moest Jaimy Matthews na een tackle het veld geblesseerd verlaten en voor hem kwam Micca Bouwman in het veld. MZC probeerde wel te scoren maar tot echte goed uitgespeelde aanvallen kwam het niet. Hellevoetsluis kwam niet meer van de eigen helft af, waardoor het wel heel druk werd voor de goal van Hellevoetsluis. MZC speelde niet overtuigend genoeg om het de keeper van Hellevoetsluis moeilijk te maken.

De laatste MZC wissel was in de 83e minuut. Coen Dalebout werd vervangen door Owen Schouls. De wedstrijd leek uit te lopen op een gelijkspel en voor beide ploegen één punt. Iets wat voor een lastige uitwedstrijd geen slecht resultaat zou zijn geweest.

In de eerste minuut van de extra tijd een overtreding op Remco Lafeber. De aanvaller van Hellevoetsluis raakte wel zeer opzichtig met zijn ellenboog het hoofd van centrale verdediger van MZC. Waar de scheidsrechter af zou moeten fluiten voor 1) een duidelijke overtreding en 2) een blessure aan het hoofd, besloot de heer Kenson het spel door te laten gaan. Uit deze onduidelijke situatie scoorde de aanvaller van Hellevoetsluis de 1-0. Protesten van de spelers en de staf van MZC haalde echter niks uit. Bij de blessurebehandeling van Remco Lafeber gaf de scheidsrechter toe, dat hij meteen had moeten fluiten in het voordeel MZC. Ondanks dat bleef het doelpunt staan. Helaas was er bij deze wedstijd geen VAR anders was het doelpunt afgekeurd en had de speler van Hellevoetsluis een kaart gekregen.

En zo leed MZC, net als tegen VCK, een nederlaag door een doelpunt in de extra tijd. MZC was vandaag niet bij machte om een doelpunt te scoren en met de drie punten te vertrekken uit Hellevoetsluis.

Door de uitslagen op de andere velden blijft MZC bovenin meedoen en is de achterstand op de koploper 3 punten. Hetzelfde aantal punten als bij het begin van deze wedstrijd.

Volgende week zaterdag, na drie weken, een thuiswedstrijd. RCS zal het om 14.30 uur het opnemen tegen het eerste van MZC.

’91 – 1- 0

Geel: Roemer Bij de Vaate

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Coen Dalebout (.83 Owen Schouls), Roemer Bij de Vaate, Remco Lafeber, Rick Ganzeman (.63 Jesse van Vlies), Kyle van Tiggelhoven, Rody Vermue, Luuk van Vossen, Jaimy Matthews (.71 Micca Bouwman), Sander Backx en Sander van Vossen.