Drie belangrijke punten voor MZC’11 1

Een half uur later dan gepland vanwege een defecte slagboom op de Philipsdam waardoor de spelers van WHS pas om 14 uur op het Sportpark Den Hogen Blok aankwamen, begon MZC aan de tweede thuiswedstrijd van deze competitie. WHS uit Sint Annaland was de tegenstander. Drie weken geleden speelden beide teams ook tegen elkaar waarbij MZC met 1-2 als winnaar van het veld ging.

Vandaag nogal wat wisselingen binnen de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijse. Door de blessure van Sven Heijboer en de afwezigheid van Luuk van Vossen startten Kyle van Tiggelhoven, Rody Vermue en Sander van Vossen op het middenveld. De rechtsbackpositie werd bezet door Jesse van Vlies en Sander Backx (weer terug van een blessure) stond in de punt van de aanval.

Na wat kleine mogelijkheden van beide teams in de eerste 10 minuten van de wedstrijd was het MZC dat op een 1-0 voorsprong kwam. In de 12e minuut kreeg MZC een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied van WHS. Ramon Janson nam de vrije trap en bij de tweede paal scoorde verdediger Roemer Bij de Vaate de 1-0.

WHS probeerde de bal telkens over de MZC-verdediging te spelen en zo de snelle aanvallers in stelling te brengen. Na bijna een half uur spelen een goede kans voor WHS, maar via Roemer Bij de Vaate kon de inzet tot hoekschop worden verwerkt. In de 37e minuut een grote kans van MZC om voor rust de 2-0 te scoren. Een aanval via Jaimy Matthews en Ramon Janson belandde bij Sander Backx die de bal voor het inschieten had. Sander wachtte echter te lang met schieten en gaf de keeper de mogelijkheid om de bal tegen te houden.

Een minuut later een fout van de keeper van WHS. Hij speelde de bal in de voeten van Ramon Janson die niet nadacht en de bal op de goal van WHS schoot. De bal kreeg zoveel effect mee dat de bal net naast ging.

MZC had een aantal mogelijkheden vlak achter elkaar, maar het bleef 1-0. WHS kreeg een paar minuten voor rust nog dé kans op de gelijkmaker, maar de voorzet ging voorlangs en de inzet die daarop volgde werd goed gekeerd door Thijs Rombouts waardoor het 1-0 bleef.

De tweede helft kabbelde voort en in de eerste minuten gebeurde er niet veel behoudens veel balverlies en foute passes van beide teams.

In de 68e minuut lukte het MZC om toch de 2-0 te scoren. Een aanval over links waarbij Ramon Janson richting te achterlijn ging. De bezetting voor de goal was goed waardoor Ramon Janson veel afspeelmogelijkheden had. Uiteindelijk was het Sander Backx die de WHS-keeper kansloos liet.

Na 70 minuten spelen de eerste MZC-wissel. De maker van de 2-0, Sander Backx, werd vervangen door Coen Dalebout. Hierdoor ging Jesse van Vlies op het middenveld spelen omdat Coen Dalebout op de rechtsback positie ging spelen. Sander van Vossen ging in de spits spelen en Rody Vermue nam Sander z’n plaats op de nummer 10 positie in.

Na een mooi geplaatst schot van Ramon Janson dat net over ging en een kopbal van WHS die door Thijs Rombouts gepakt werd, was het WHS dat de aansluitingstreffer scoorde. In de 79e minuut kreeg WHS een vrije trap. Deze vrije trap belandde bij de helemaal vrij staande nummer 12 van WHS die de 2-1 scoorde.

Na 81 minuten spelen ging Ramon Janson geblesseerd van het veld en werd vervangen door Micca Bouwman. Vlak na de wissel een mooie dieptepass van Sander van Vossen op Jaimy Matthews die alleen op de keeper afging. Jaimy probeerde de keeper te omspelen en verloor bij die actie de bal aan de keeper.

In de 86e minuut de derde en laatste wissel van MZC. Jaimy Matthews werd vervangen door Bart van der Wouden. Niet veel later een goede vrije trap van WHS, maar Thijs Rombouts tikte te bal over de lat. In de laatste minuut van de officiële speeltijd een scrimmage voor het MZC doel. Er gebeurde veel. Spelers lagen op de grond die de bal op goal probeerde te schieten, maar uiteindelijk was het MZC dat de bal weg kon werken.

Na 9 minuten extra tijd floot de goed en consequent fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Drie hele belangrijke punten voor de Zierikzeese ploeg. Voetballend was het niet de beste wedstrijd van MZC, maar het resultaat is soms waar het om gaat.

Volgende week een uitwedstrijd naar één van de koplopers van de 2e klasse. Om 14.30 uur is DBGC uit Oude-Tonge de tegenstander.

’12 – 1-0 Roemer Bij de Vaate
’68 – 2-0 Sander Backx
’79 – 2-1

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Jesse van Vlies, Roemer Bij de Vaate, Remco Lafeber, Rick Ganzeman, Kyle van Tiggelhoven, Rody Vermue, Sander van Vossen, Ramon Janson (.81 Micca Bouwman), Sander Backx (.70 Coen Dalebout) en Jaimy Matthews (.86 Bart van der Wouden)

Gele kaart: Rody Vermue

Man of the Match:
Ook deze keer is er een “Man of the Match” gekozen. Het centrale verdedigingsduo, Roemer Bij de Vaate en Remco Lafeber, heerste in de eigen 16, maar mede door zijn doelpunt is uiteindelijk Roemer Bij de Vaate gekozen tot “Man of the Match”.