Strijdend en hard werkend MZC’11 houdt RBC Roosendaal op een gelijkspel

Zaterdagavond 19.30 uur … de aftrap van de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Op deze ietwat ongebruikelijke tijd was RBC Roosendaal de tegenstander in de poulefase van het KNVB districtsbeker toernooi. Op het eigen Sportpark Den Hogen Blok moest MZC proberen een resultaat te halen tegen de Roosendaalse formatie van trainer Ruud Pennings. Een tegenstander van een ander niveau dan ZSC’62 of Bruse Boys.

RBC had, zo zou blijken, deze wedstrijd een patent op schoten over het doel van MZC-keeper Thijs Rombouts. De eerste kans voor RBC was in de 4e minuut. Een aanval over de rechterkant van MZC, maar het schot ging over. Vier minuten later een goede kans voor Rody Vermue. Een vrije trap van MZC op de ingelopen Rody Vermue. Hij raakte de bal niet goed waardoor de kans niet werd verzilverd.

RBC zette hoog druk en MZC kwam niet aan voetballen toe. Het tempo van de wedstrijd lag hoog. Een verdedigend MZC moest het hebben van eventuele counters. RBC heeft behendige en technische spelers in de selectie die het de verdediging van MZC uiterst moeilijk maakten. De snelle rechtsbuiten van RBC passeerde in de 21e minuut met gemak de verdediging van MZC en met een hard schot via de paal belandde de bal achter Thijs Rombouts, waardoor de 0-1 op het scorebord kwam. RBC was de betere ploeg en MZC liep eigenlijk continue achter de feiten aan. In de 29e minuut een corner van RBC. Een hakbal van de RBC aanvaller belandde op de paal waardoor de stand 0-1 bleef. De nummer 9 van RBC had in de 33e minuut alle tijd om in de 16 meter van MZC te draaien en de bal goed te leggen. Een redding van Thijs Rombouts belette de spits om te scoren. Een minuut later hield wederom een redding van de Zierikzeese keeper MZC in de wedstrijd.

Vlak voor de rust dan toch nog een kans voor MZC. Een vrije trap van Luuk van Vossen belandde op het hoofd van Remco Lafeber, maar zijn kopbal ging over het doel van RBC.

Met een 0-1 stand floot de scheidsrechter voor het eind van de eerste helft. Er vielen deze helft misschien wel 6/7 goede kansen voor RBC te noteren, maar de doelpogingen gingen of over het doel van MZC of de keeper bracht redding.

MZC begon beter aan de tweede helft. Een goede voorzet van Rody Vermue op Bart van der Wouden, maar zijn kopbal kwam in de handen van de RBC keeper. MZC probeerde wat meer onder de druk van RBC uit te voetballen. In de 51e minuut een afgemeten pass van Luuk van Vossen vanaf de rechterkant van het middenveld op de Zierikzeese linksbuiten Ramon Janson. De pass van Luuk ging over de verdediger van RBC heen waardoor Ramon zijn actie kon maken en na het passeren van de verdediger ook de keeper kansloos liet op zijn inzet in de korte hoek. Gezien de eerste helft, waarbij RBC de meeste kansen kreeg, een toch wel enigszins onverwachte gelijkmaker. 

Na de gelijkmaker zette RBC alles op alles op weer op voorsprong te komen. Een voorzet van RBC werd door alles en iedereen gemist en schoten gingen voorlangs, naast en over. In de 64e minuut verliet de leeggespeelde Bart van der Wouden het veld en werd vervangen door Micca Bouwman. Tien minuten na de wissel dé kans voor RBC om op 1-2 te komen, maar de kopbal van de RBC speler ging centimeters over het doel van Thijs Rombouts.

In de 86e minuut de tweede wissel van MZC. Bram de Jonge werd vervangen door Niels Noordijk. Vlak na de wissel leek RBC dan toch op 1-2 te komen. De bal leek al over Thijs Rombouts te worden gespeeld, maar met een uiterste krachtsinspanning wist Thijs de bal uit het doel van MZC te houden. Net voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd Luuk van Vossen nog naar de kant gehaald om ook de laatste wisselspeler, Niels van der Maas, speeltijd te geven.

Doordat het spel een aantal keren stil had gelegen vanwege blessure behandelingen, floot de scheidsrechter na 9 minuten extra tijd voor het einde van de wedstrijd.

Een beter RBC werd door een strijdend MZC op een gelijkspel gehouden. Voetballend kwam MZC er niet aan te pas, maar als team had MZC gestreden voor wat het waard was. Met in gedachte dat er een hand vol spelers van MZC niet aanwezig waren, is dit een prima begin van het bekertoernooi.

Zaterdag 10 september a.s gaan de spelers van Adriaan Nieuwenhuijse op bezoek bij SC Gastel. Om 17.00 uur staat de aftrap gepland op Sportpark Blankershove in Oud Gastel.

’21 – 0-1

’51 – 1-1 Ramon Janson

Gele kaarten waren er voor Roemer Bij de Vaate en Sven Heijboer.

Opstelling MZC’11:

Thijs Rombouts, Rody Vermue, Roemer Bij de Vaate, Remco Lafeber, Rick Ganzeman, Bram de Jonge (.86 Niels Noordijk), Sven Heijboer, Luuk van Vossen (.90 Niels van der Maas), Ramon Janson, Bart van der Wouden (.64 Micca Bouwman) en Jaimy Matthews.

Ter informatie: De volgende tegenstander van MZC in het bekertoernooi (SC Gastel) won de uitwedstrijd van WHS met 2-3.