Het belang van juistheid op het wedstrijdformulier

Het wedstrijdformulier wordt al enige tijd digitaal ingevuld (mDWF). Hoewel het gebruik van het formulier steeds beter gaat, zien we dat de formulieren niet altijd nauwkeurig worden ingevuld. En dat is zonde, want de informatie die op het wedstrijdformulier wordt geplaatst, gebruiken wij om het voetbal nog beter en leuker te maken!

Wedstrijden worden leuker
Met behulp van de ‘Teamindex’ wordt de speelsterkte van teams nog beter vastgesteld. Om de Teamindex zo goed mogelijk te kunnen inzetten, is het van belang de bondsteams correct en tijdig samen te stellen en het wedstrijdformulier (mDWF) voorafgaand en na afloop van een wedstrijd nauwkeurig in te vullen.

Met deze data kunnen we teams beter op niveau indelen en spelen er vaker gelijkwaardige teams tegen elkaar. Hoe meer en secuurder deze data is, des te beter worden de indelingen. Gelijkwaardige wedstrijden zijn leuker voor iedereen in én buiten het veld.

Voor welke teams is het van toepassing?
Inmiddels is het mDWF voor alle leeftijdsgroepen beschikbaar en geldt deze invul-verplichting naast de senioren ook voor alle jeugdteams. Ook al worden er tot en met Onder 10 geen uitslagen en ranglijsten meer bijgehouden, met de data die verzameld wordt zorgen we er uiteindelijk voor dat poules en wedstrijden gelijkwaardiger worden.

Maak het invullen nog gemakkelijker
Je vult het mDWF nog gemakkelijker in, als je gebruikmaakt van een vooraf ingevulde lijst van spelers. De wedstrijdsecretaris kan een team (bondsteam) voorafgaand aan het seizoen vullen, zodat bij alle te spelen wedstrijden een overzicht beschikbaar is van alle spelers. Zo hoef je niet alle spelers elke wedstrijddag handmatig in te vullen.

Bron: KNVB