MZC’11 start met een Vrouwen 30+ team

In augustus gaat MZC’11 van start met een Vrouwen 30+ team. Dit team zal haar wedstrijden steeds afwerken op de vrijdagavond. De KNVB heeft deze mogelijkheid enkele jaren geleden al mogelijk gemaakt.

Voor een aantal speelsters werd het spelen op de zaterdag een te grote logistieke uitdaging. Als moeders van sportende kinderen werd de druk op de zaterdag steeds groter. De speelsters, die al een lange voetbalcarrière achter de rug hebben, kunnen het spelletje echter nog niet missen. Het voetballen op vrijdagavond biedt dus uitkomst.

De wedstrijden in de categorie VR30+ worden op een half veld gespeeld met een veldbezetting van 7 tegen 7. Naast het sportieve aspect staat natuurlijk ook de gezelligheid hoog in het vaandel. Diverse oud-speelsters hebben zich inmiddels ook weer aangemeld bij de vereniging. Spelen met je oud-teamgenoten geeft weer een nieuwe dimensie aan het voetbalspel. MZC’11 is blij met deze ontwikkeling ; speelsters kunnen op deze manier langer actief blijven bij de vereniging.