MZC’11 1 wint nipt bij ZSC’62    

Soms kijk je een wedstrijd en dan vraag je je al af hoe je hier een verslag over kan schrijven. Gisteravond was zo’n wedstrijd. In de vierde oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding was ZSC uit Scharendijke de tegenstander. Om 20 uur werd er afgetrapt op het tweede veld in Scharendijke. Niet echt een biljartlaken werd door de spelers in de warming-up al geconstateerd. De wedstrijd werd gespeeld in 3 delen van elk 30 minuten. Zoals al de hele voorbereiding was MZC verre van compleet. Het werd een fysieke wedstrijd (vooral van de kant van ZSC) waarin van goed voetbal nauwelijks sprake was.

Deel 1:
In het begin waren beide teams nog redelijk aan elkaar gewaagd en werden er felle duels uitgevochten. In dit deel waren er twee kansen voor MZC te noteren namelijk een kans van Jaimy Matthews die helaas de bal verkeerd raakte waardoor de inzet naast de goal van ZSC ging en een vrije trap van Ramon Janson. Deze goed genomen vrije trap vanaf de linkerkant van het strafschopgebied van ZSC belandde op de kruising.

Deel 2:
In dit deel kwam MZC op een 0-1 voorsprong. Een goede crossbal van Micca Bouwman op Sander Backx vanaf de rechterkant van het veld. Sander legde de bal terug op Ramon Janson die met een bekeken schot de keeper van ZSC passeerde in de linkerbovenhoek. Niet veel later een hachelijk moment voor het doel van ZSC. Een corner van MZC werd door de keeper losgelaten, maar MZC kon in de drukte niet profiteren. Na een bal op de kruising van Ramon Janson in het eerste bedrijf, belandde het schot van Bram de Jonge vanuit de tweede lijn dit keer op de paal. In dit deel van de wedstrijd kon ook het eerste schot van ZSC op het doel van MZC worden genoteerd.

Deel 3:
MZC was zeker de betere ploeg. Ging directer spelen, maar het lukte MZC nauwelijks om tot echte kansen te komen. Een inzet van Elyjah van Ham kwam op de paal waardoor MZC op 0-1 bleef. Levi Doeleman redde goed op de inzet van ZSC waardoor de gelijkmaker werd voorkomen. Het laatste noemenswaardige wapenfeit van de wedstrijd was een goed opgezette aanval waarbij Sander van Vossen aan de rechterkant door Ramon Janson werd vrijgespeeld. Met een goed schot probeerde Sander van Vossen de keeper te passeren, maar met een uitstekende redding bleef de stand 0-1.

Een wedstrijd om snel te vergeten waarbij ZSC niet echt van plan was om te voetballen en waarbij een slordig MZC geen oplossing kon vinden voor het fysiek en compact verdedigen van ZSC.

Dinsdag 30 augustus a.s. om 20.00 uur staat de laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding op het programma. Dan is Bruse Boys de tegenstander op Sportpark Den Hoge Blok.

’47 0-1 Ramon Janson

Spelers MZC:
Levi Doeleman, Rick Ganzeman, Remco Lafeber, Roemer Bij de Vaate, Micca Bouwman, Jesse van Vlies, Bram de Jonge, Sven Heijboer, Rody Vermue, Jaimy Matthews, Sander Backx, Sander van Vossen, Elyjah van Ham en Ramon Janson