MZC1 1 verliest eerste oefenduel in snikheet Dirksland    

Onder tropische omstandigheden speelde het eerste van MZC’11 de eerste oefenwedstrijd als voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. DVV’09 uit Dirksland was de tegenstander. Trainer Adriaan Nieuwenhuijse liet de volgende spelers beginnen aan de wedstrijd die om 11 uur werd afgetrapt: Levi Doelman (keeper), Coen Dalebout, Kyle van Tiggelhoven, Micca Bouwman, Niels Noordijk, Bram de Jonge, Jesse van Vlies, Luuk van Vossen, Jaimy Matthews, Sander Backx en Sander van Vossen. Op de bank namen Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue, Thijs Rombouts (keeper), Ryan van Tiggelhoven en Elyjah van Ham plaats. Mike Bakker, Rick Ganzeman, Sven Heijboer, Ramon Janson, Remco Lafeber en Bart van der Wouden waren afwezig.

DVV was in de eerste minuten de gevaarlijkste ploeg. In de 3e minuut moest Levi Doeleman al voor de eerste keer handelend optreden bij een gevaarlijke situatie voor het MZC doel. Vijf minuten later bracht de paal redding na een vrije trap van DVV. Ook de derde kans van de wedstrijd kwam op naam van DVV. Een kopbal ging naast het doel van MZC. De ploeg uit Zierikzee had moeite met de opbouw en kwam niet echt van de eigen helft af. In de 19e minuut dan toch het eerste schot op doel van Jaimy Matthews. Na de drinkpauze was het Sander van Vossen die een kans kreeg, maar zijn kopbal ging over. De assistent-scheidsrechter had zijn vlag omhoog, dus een eventuele goal zou ook afgekeurd zijn wegens buitenspel.

Na de kansen voor MZC was het weer de beurt aan DVV. Een schot over de goal van MZC en vlak daarna een schot van dichtbij waarbij Levi Doeleman goed redde. Vlak voor rust had MZC nog de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar een schot van Luuk van Vossen werd gekeerd door de keeper van DVV en de rebound van Coen Dalebout ging over.

Na de rust en in het restant van de wedstrijd de nodige wissels zoals gebruikelijk is in een oefenwedstrijd zodat alle spelers minuten kunnen maken. Deze wissels zijn niet opgenomen in het verslag.

MZC kreeg na 5 minuten spelen in de tweede helft een kans via Rody Vermue, maar de keeper van DVV tikte zijn inzet over de lat. In de 62e minuut een goede aanval op snelheid van MZC. Sander van Vossen passeerde twee verdedigers en gaf de mogelijkheid om te scoren aan Sander Backx, maar zijn inzet kwam recht in de handen van de keeper.

DVV kwam in de 71e minuut op 1-0, nadat Thijs Rombouts vlak daarvoor redding bracht toen een speler van DVV alleen op hem afkwam. Vanuit een voorzet vanaf de linkerkant kopte de speler van DVV de bal bij de tweede paal over Thijs Rombouts. Ondanks een poging van Kyle van Tiggelhoven om de bal voor de lijn weg te halen, kwam DVV op voorsprong. Een minuut later verdubbelde DVV de voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd knap binnengewerkt.

Na 83 minuten spelen kreeg Sander van Vossen een grote kans op de aansluitingstreffer, maar zijn inzet ging niet tussen de palen. DVV scoorde in de 87e minuut de 3-0. Een vlot lopende aanval over meerdere schijven werd goed afgerond zodat Thijs Rombouts kansloos was.

In de 4e minuut van de extra tijd kreeg MZC een vrije trap. Sander van Vossen nam de vrije trap snel en speelde Luuk van Vossen aan die met een bekeken schot de keeper van DVV passeerde in de verre hoek. Na de 3-1 floot de scheidsrechter ook meteen voor het einde van de wedstrijd.

Door het ontbreken van een aantal vaste waardes, het inpassen van jonge spelers en de weersomstandigheden haalde MZC niet het gebruikelijke niveau. Maar zeker in de tweede helft waren de aanvallende intenties van MZC duidelijk zichtbaar, ondanks het feit dat dit vandaag niet tot een overwinning heeft geleid. 

Woensdag 17 augustus a.s. om 18.45 uur staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Dan neemt MZC het op tegen Kloetinge O23 tijdens de Borsele Sloepoort Cup die gespeeld wordt in Nieuwdorp.

Nog een leuk feit: Tijdens deze wedstrijd stonden de broers Kyle en Ryan van Tiggelhoven en de broers Luuk en Sander van Vossen gezamenlijk in het veld.

’71 – 1-0
’77 – 2-0
’87 – 3-0
’94 – 3-1 Luuk van Vossen