Introductie Walking Football bij MZC

Onze vereniging wil het zogenaamde wandelvoetbal, ook wel aangeduid als Walking Footbal, invoeren als nieuw onderdeel binnen de vereniging en houd voor belangstellenden daarom een introductieavond op vrijdagavond 9 september 2022, vanaf 19.30 uur.

Walking Football is een aangepaste vorm van voetbal voor senioren van 60 jaar en ouder, maar ook jongeren kunnen er aan deelnemen. MZC hanteert een leeftijd van 50+. Naast het voetballen speelt ook het sociale aspect een belangrijke rol bij Walking Football.

Het wandelvoetbal wordt gespeeld in teams van 6 spelers (meer is mogelijk), zonder keeper. Het speelveld is bij teams van 6 personen 25 x 40 meter; de doeltjes zijn 3 meter breed. Er mag uitsluitend gewandeld worden naar/met de bal en lichamelijk contact is niet toegestaan. Verdere kenmerken zijn:

  • Speelduur 2 maal 15 minuten
  • Er mag onbeperkt met spelers gewisseld worden
  • Buitenspel is niet van toepassing
  • Scoren vanaf eigen helft is niet toegestaan
  • Bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld

De eerste deelnemers hebben zich reeds aangemeld! Ben jij ook enthousiast geworden na het lezen van bovenstaande en wil je ook deelnemen? Geef je dan nu op bij André Kort via apkort122@gmail.com

Als de animo groot genoeg is zal het Walking Football wekelijks gaan plaatsvinden. Hieraan zal een lidmaatschap van € 50,- per jaar verbonden zijn.

Graag nog verdere informatie? Ook dat kan via André Kort apkort122@gmail.com