Het invullen van het mobiel digitaal wedstrijdformulier, hoe werkt het?

Het gehele amateurvoetbal werkt sinds een aantal jaar met het mobiel digitaal wedstrijdformulier (mDWF). Tegenwoordig mogen alleen leden van minimaal achttien jaar oud het mDWF invullen. Dit is vanwege de verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt: je bent het aanspreekpunt voor de persoonsgegevens op het formulier en moet hier secuur mee omgaan, want de KNVB baseert de competitie-indelingen op deze gegevens. Jeugdspelers onder de achttien jaar oud hoeven de verantwoordelijkheid voor het invullen en inzien van de spelersopgaaf op het mDWF nog niet te dragen.

Bij elke wedstrijd van de O18 en iedere jongere leeftijdscategorie is het daarom verplicht om:

  • (Ten minste) één staflid op het mDWF te plaatsen van minimaal achttien jaar oud en welke lid is van de KNVB;
  • De spelersopgaaf te laten doen door een staflid – bijvoorbeeld de (assistent-)trainer of teammanager – die minimaal achttien jaar oud is, lid is van de KNVB en op het mDWF is geplaatst.

Het is uiteraard verstandig om hier alvast rekening mee te houden bij het vullen van de bondsteams en er dus voor te zorgen dat minstens één staflid (die achttien jaar of ouder is en lid is van de KNVB) nu al wordt toegevoegd aan het bondsteam. Voor dit staflid is het van belang de Wedstrijdzaken-app te downloaden en een KNVB-account te maken, zodat er ingelogd kan worden op de app. Dit voorkomt problemen op de wedstrijddag zelf.

(De kosten voor een lidmaatschap van de KNVB bedragen € 11,73 incl. verzekering. Dit is voor alle seniorenleden hetzelfde bedrag. KNVB-leden kunnen we van de juiste informatie voorzien en uitnodigen voor themabijeenkomsten of relevante opleidingen.)

Onnauwkeurigheden voorkomen
Het is toegestaan om één of meerdere stafleden op het mDWF te plaatsen van zeventien jaar en jonger die lid zijn van de KNVB. Zij kunnen echter geen spelersopgaaf doen.

Als je nog vragen hebt over het mDWF, bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen of neem contact op met de KNVB.

Bron: KNVB