Een goede generale voor de Zierikzeese hoofdmacht

Een groter verschil tussen de wedstrijd van vorige week dinsdagavond tegen ZSC’62 en de wedstrijd van gisterenavond tegen Bruse Boys was nauwelijks denkbaar. Op het eigen Sportpark Den Hogen Blok was MZC’11 heer en meester in een zeer vermakelijke en doelpuntrijke wedstrijd. Voor het eerst deze voorbereiding speelde MZC een oefenwedstrijd op het veld in Zierikzee.

Onder het toeziend oog van behoorlijk wat toeschouwers begon MZC zeer aanvallend aan de wedstrijd. In de eerste minuten waren er al een paar vlotlopende combinaties. Enigzins gelukkig kwam MZC op een 1-0 voorsprong. Een pass door het centrum van de verdediging van Bruse Boys van Sander Backx zorgde voor miscommunicatie tussen de Bruse keeper en de centrale verdediger wat leidde tot een botsing tussen de twee eerder genoemde spelers. Jaimy Matthews was attent en kon de 1-0 scoren in een leeg doel. Die 1-0 was de opmaat tot een zeer doelpuntrijke eerste helft. Ondanks een tweetal kansen voor Bruse Boys was het Sander van Vossen die in de 25e minuut de 2-0 op het scorebord zette. Een goede voorzet vanaf links van Sven Heijboer zorgde ervoor dat Sander de keeper van Bruse Boys kansloos liet. 

Nog geen minuut later scoorde Bruse Boys de aansluitingstreffer. Een diepe bal zette de spits van Bruse Boys alleen voor Thijs Rombouts (de keeper van vanavond). Daarna was het weer de beurt aan MZC. Want in minder dan tien minuten tijd werd er door MZC maar liefst 5 keer gescoord. Een goede voorzet van Jaimy Matthews gaf Sander van Vossen de kans om met zijn hoofd de 3-1 te scoren. Daarna was het wederom Sander van Vossen die na een onderschepping en goede pass van Sander Backx met een hard schot vanaf rechts via de onderkant van de lat de 4-1 liet noteren. De 5-1 was een goed genomen vrije trap van Sven Heijboer waarbij de keeper van Bru wederom de bal achter zich in het doel zag verdwijnen en ook Ramon Janson kwam, na een goede pass van Remco Lafeber, op de lijst met doelpuntenmakers door de bal over de uitkomende keeper heen de spelen (wordt dit het handelsmerk van de linksbuiten van de Zierikzeese formatie?). Drie minuten voor rust scoorde Bruse Boys de 6-2. Met deze stand gingen de spelers de kleedkamers in.

In de tweede helft werden Roemer Bij de Vaate, Rick Ganzeman en Sander Backx vervangen door Micca Bouwman, Kyle van Tiggeloven en Bart van der Wouden. Het duurde een kwartier voordat MZC tot een goede kans kwam. Het schot van Sven Heijboer ging naast het doel van Bruse Boys, maar drie minuten later was het Bart van der Wouden die de zevende goal van MZC scoorde. Een pass van Bram de Jonge bereikte Jaimy Matthews die goed wachtte en de bal meegaf aan Bart van der Wouden. In de 67e minuut was het Jaimy Matthews die met een hard schot zijn tweede van de wedstrijd scoorde en MZC op 8-2 zette. Na de goal verlieten Ramon Janson en Bram de Jonge het veld en kwamen Roemer Bij de Vaate en Sander Backx binnen de lijnen. 

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd misschien wel de mooiste goal van de wedstrijd. Een bal van Sander van Vossen op de opgekomen rechtsback Rody Vermue die een prima voorzet gaf. De doorgelopen Sander van Vossen kwam, bij de eerste paal, voor de keeper van Bruse Boys en zette MZC op een 9-2 voorsprong en Sander maakte zo zijn vierde van de avond.

Een verkeerde inschatting van Remco Lafeber in het strafschopgebied van MZC betekende het derde doelpunt van Bruse Boys. Vlak daarna maakte Jaimy Matthews nog plaats voor Rick Ganzeman. MZC kreeg nog een kans op het tiende doelpunt van de wedstrijd, maar een goede redding van de Bruse keeper op een inzet van Sander van Vossen zorgde ervoor dat stand 9-3 bleef.

Een zeer aanvallend en dominant MZC gaf Bruse Boys geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Met snelle combinaties, veel positie wisselingen in aanvallend opzicht en negen doelpunten was MZC heer en meester. Een goede generale voor aanstaande zaterdag als RBC op bezoek komt voor de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen. De aftrap zal om 19.30 uur zijn op Sportpark Den Hoge Blok.

’15 – 1-0 Jaimy Matthews

’25 – 2-0 Sander van Vossen

’26 – 2-1

’31 – 3-1 Sander van Vossen

’34 – 4-1 Sander van Vossen

’38 – 5-1 Sven Heijboer

’40 – 6-1 Ramon Janson

’42 – 6-2

’64 – 7-2 Bart van der Wouden

’67 – 8-2 Jaimy Matthews

’69 – 9-2 Sander van Vossen

’80 – 9-3

Opstelling MZC:

Thijs Rombouts, Rick Ganzeman (.46 Micca Bouwman), Roemer Bij de Vaate (.46 Kyle van Tiggelhoven),  Remco Lafeber, Rody Vermue, Bram de Jonge (.68 Roemer Bij de Vaate), Sven Heijboer, Sander Backx (.46 Bart van der Wouden),  Ramon Janson (.68 Sander Backx), Sander van Vossen, Jaimy Matthews (.83 Rick Ganzeman)