Belangrijke veranderingen voor de MO13 t/m MO20-competities uitgelicht

Het nieuwe seizoen gaat bijna weer van start en hierin geldt er een vernieuwd competitieaanbod voor de MO13 t/m MO20. Deze nieuwe opzet brengt diverse veranderingen met zich mee. In dit artikel lichten we een aantal van deze belangrijke veranderingen nog eens uit.

Vanwege de vlucht die het meiden- en vrouwenvoetbal de afgelopen twee decennia heeft genomen, is de sport kwantitatief én kwalitatief sterk in ontwikkeling. Het gevolg daarvan was dat de voorgaande competitieopzet daar, in met name de leeftijdscategorieën MO13 tot en met MO19, niet altijd goed bij aansluit. Dit was de aanleiding voor het onder de loep nemen en aanpassen van het huidige competitieaanbod en de bijbehorende regelgeving.

Veranderingen
Het vernieuwde competitieaanbod zorgt voor de nodige veranderingen. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen willen we jullie nog wijzen op een aantal belangrijke punten:

  • Regelgeving: er is een specifieke categorie A en categorie B voor meiden. De belangrijkste regels per categorie zijn hier te vinden.
  • Wedstrijdvorm categorie A meiden: In deze categorie spelen alle teams altijd 11 tegen 11. In deze factsheet vind je een uitgebreide uitwerking van de 11 tegen 11-wedstrijdvorm.
  • Wedstrijdvormen categorie B meiden: er is geen aparte 9 tegen 9 competitie. In de categorie B meiden (2E klasse en lager) werken we met een flexibele wedstrijdvorm. Wat wil zeggen dat in één competitie teams uitkomen die 11 tegen 11 en 9 tegen 9 voetballen. In principe voetballen de teams 11 tegen 11, maar is er ook een mogelijkheid om 9 tegen 9 te voetballen. Hier worden wel voorwaarden aan gesteld. Bekijk deze pagina voor meer informatie.
  • Vanwege de flexibele wedstrijdvorm in categorie B is het van belang dat er twee verplaatsbare grote doelen beschikbaar zijn. Bekijk het speciale aanbod om deze doelen aan te schaffen.

Bekijk alle informatie over het vernieuwde competitieaanbod MO13 t/m MO20; klik hier

Bron: KNVB