Alle velden kunnen in gebruik, maar doe het met beleid!

Het zal niemand ontgaan zijn; het is al weken extreem droog in Nederland en dat geeft bij menig voetbalvereniging problemen doordat velden onbespeelbaar zijn. MZC komt er gelukkig goed vanaf. Allereerst hebben we een kunstgrasveld waar we gebruik van kunnen maken, maar ook onze andere velden zijn akkoord bevonden om op te spelen. Dat betekend dat er zowel trainingen als wedstrijden op plaats kunnen vinden.

Als vereniging vragen we echter wel om dit met beleid te doen! Waarmee we bedoelen het veld niet te veel op dezelfde plaatsen te belasten, train dus niet constant op dezelfde plek en maak gebruik van verplaatsbare doelen/doeltjes om zo de doelgebieden op de velden te ontzien.

Want ondanks dat de velden in gebruik kunnen worden genomen zullen we voorzichtig moeten zijn. De droogte zal nog even aanhouden en er is geen groot onderhoud aan de velden geweest, de staat van de velden is dus niet optimaal.

Het groot onderhoud aan de velden zal in het najaar door de gemeente uitgevoerd gaan worden.