Voorbeschouwing VVGZ-MZC’11

Aanstaande zaterdag al weer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Na deze wedstrijd kunnen we de feiten van het afgelopen seizoen op een rijtje zetten en ons focussen op de nacompetitie, maar eerst de wedstrijd van komende zaterdag. Om 14.30 uur zal er afgetrapt worden tegen VVGZ. De wedstrijd zal onder leiding staan van de heer C.P. Felix en zal worden gespeeld op Sportpark De Noord in Zwijndrecht.

VVGZ begon heel goed aan het seizoen en was zelfs een tijdje, net als MZC’11, de koploper in deze competitie. Op dit moment staat het team van trainer Fopke Gouman op de 5e plaats. Er staat voor VVGZ niet veel meer op het spel, al zal het team uit Zwijndrecht graag de 5e plaats willen behouden. MZC kan niet meer stijgen naar de 2e plaats maar om de 3e plaats vast te houden, moet het elftal van Adriaan Nieuwenhuijsse Yerseke achter zich houden. Het verschil is 1 punt in het voordeel van MZC. Na deze wedstrijd kan MZC zich opmaken voor de nacompetitie, terwijl de spelers van VVGZ op vakantie kunnen.

MZC zal niet op volle kracht aan kunnen treden door blessures en een schorsing, maar zoals de trainer uit Zierikzee afgelopen zaterdag in de Wereldregio zei ‘ Dat lossen we wel op. De selectie is breed genoeg.”

Nog wat feiten:

  • VVGZ bezorgde op 30 oktober 2021 MZC het eerste puntverlies van de competitie door de 0-2 overwinning in de thuiswedstrijd.
  • MZC heeft tot nu toe 34 keer een gele kaart gekregen en 2 keer een rode kaart. VVGZ heeft 25 keer een gele kaart ontvangen en 4 keer werd er een speler met rood van het veld gestuurd.
  • Qua gemaakte doelpunten ontlopen beide teams elkaar niet veel. MZC heeft 62 keer gescoord en VVGZ 59 keer.
  • Bij VVGZ is er 1 speler (Bas Kooiman) die alle wedstrijden gespeeld heeft en bij MZC zijn dat 2 spelers namelijk Rick Ganzeman en Luuk van Vossen.
  • Jesse van der Linden zal voorlopig zijn laatste competitiewedstrijd spelen voor MZC. Volgend seizoen komt Jesse uit voor, het naar de hoofdklasse gepromoveerde, Kloetinge.
  • VVGZ staat voor Voetbal Vereniging Geluksvogels Zwijndrecht en is opgericht op 14 juni 1930. VVGZ speelt in rood-wit-blauwe tenues en oud MZC jeugdtrainer Dimitri Hooftman is speler geweest van het eerste van VVGZ en is op dit moment trainer/coach van het tweede team van de Vogels.
  • Voor de uitwedstrijd tegen VVGZ moet de selectie van MZC 69,9 kilometer afleggen, waarmee de wedstrijd van aanstaande zaterdag de verste uitwedstrijd is.
Foto: wedstrijd MZC’11 – VVGZ (30 oktober 2021)