Voorbeschouwing vv De Zwerver – sv MZC’11

Nu de reguliere competitie erop zit, is het nu tijd voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Voor MZC betekent dit dat er een uitwedstrijd tegen vv De Zwerver uit Kinderdijk op het programma staat. Spelers en staf gaan met de bus en ook supporters kunnen voor € 5,00 met de bus mee (mail voor een plekje in de bus naar commercielezaken@mzc11.nl).

Kinderdijk is een dorp in Zuid-Holland in de Alblasserwaard. Kinderdijk is vooral bekend om de Kinderdijkse molens, maar zaterdag is het dus de plaats waar in een knock-out wedstrijd bepaald zal worden wie er doorgaat in de nacompetitie.

De Zwerver is als tweede geëindigd in de 2e klasse F, terwijl MZC uiteindelijk 4e is geworden. De wedstrijd zal zaterdag onder leiding staan van de heer E. van Yvren en hij wordt geassisteerd door de heer W. Ruter en de heer N. Valkoog. Dat betekent dus dat onze eigen vlagger, Roy Snijders, vanaf de zijkant zal toekijken. De aftrap is om 14.30 uur op Sportpark De Schans in Kinderdijk.

Nog wat feiten:

  • De Zwerver heeft uit 26 duels een totaal van 46 punten gehaald, terwijl MZC uit hetzelfde aantal wedstrijden 50 punten heeft gehaald.
  • MZC heeft in de competitie 65 keer gescoord. Dat zijn er 9 meer dan De Zwerver die in het totaal 56 keer gescoord hebben. MZC heeft 5 doelpunten minder tegen gekregen dan De Zwerver (34 om 39 doelpunten tegen)
  • MZC heeft 15 wedstrijden gewonnen in de competitie en De Zwerver 13 wedstrijden.
  • Trainer Joery van der Waal van De Zwerver heeft tijdens het reguliere seizoen 2 gele kaarten gekregen, terwijl onze trainer Adriaan Nieuwenhuijsse geen kaart gepresenteerd kreeg.
  • De winnaar van de ontmoeting tussen De Zwerver en MZC speelt in de volgende wedstrijd (op 14-16 juni) tegen de winnaar van
    FC Breukelen – Heukelem
  • Zowel MZC als De Zwerver hebben hun supporters gevraagd om mee te doen aan de sfeeractie. Dus sfeer en spanning zullen zaterdag zeker aanwezig zijn en volgens de weersverwachting is het zaterdag een zonnige dag met zo’n 23 graden.