Nacompetitie: 1e treft De Zwerver, 2e speelt tegen Blauw Geel ’38/Jumbo 2

Zowel het 1e als het 2e elftal van MZC’11 hebben een periodetitel in de wacht gesleept, met als gevolg dat zij middels nacompetitie in aanmerking kunnen komen voor promotie naar een hogere klasse. In het geval van het 1e elftal gaat het om mogelijke promotie naar de 1e klasse binnen het standaard zaterdagvoetbal, en in het geval van het 2e elftal gaat het om mogelijke promotie naar de hoofdklasse binnen het reserve zaterdagvoetbal.

Nu de competitiewedstrijden allemaal gespeeld zijn kunnen we, middels de Promotie-/degradatieregeling (Senioren Mannen, district Zuid 1 Seizoen 2021-2022), de speelschema’s voor de nacompetitie van de MZC-teams uit één zetten.

LET OP:
Er wordt niet meer gesproken van winnaar periode 1-2-3, maar van

  • hoogst geklasseerde periodekampioen (in eindstand) → HPK (poulenaam)
  • één na hoogst geklasseerde periodekampioen (in eindstand) → MPK (poulenaam)
  • laagst geklasseerde periodekampioen (in eindstand) → LPK (poulenaam)
  • Extra opmerking 1: als een degradant of deelnemer van de nacompetitie om degradatie ook een (aangemerkte) periodekampioen is, dan gaat de betreffende periode naar de ploeg met de meeste punten in de eindrangschikking van de gehele competitie die nog geen (aangemerkte) periodekampioen is. (situatie in poule 2F)
  • Extra opmerking 2: wanneer een elftal uitkomt in een klasse met een oneven aantal elftallen. dan zal de 3e periode worden vergeven aan het elftal dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is. (situatie in poule 2e elftal)

1e elftal:

De 6 periodekampioenen spelen samen met de herkansers uit de 1e klasse C een nacompetitie voor één plaats in de 1e klasse volgens onderstaand schema:

1e ronde (11 juni)
1) HPK 2E – LPK 2F (NSVV – Wieldrecht)
2) HPK 2F – LPK 2E (De Zwerver – MZC’11)
3) nr. 12 1C – MPK 2E (Woudenberg – Yerseke)
4) nr. 13 1C – MPK 2F (Breukelen – Heukelum)
2e ronde (14 juni)
5) Winnaar 1 – Winnaar 3 *
6) Winnaar 2 – Winnaar 4 *
Finale op neutraal terrein (18 juni)
7) Winnaar 5 – Winnaar 6

*Het thuisrecht wordt in eerste instantie toegekend aan een hoogst geklasseerde periodekampioen (winnaars 1 en/of 2). Indien een laagst geklasseerde periodekampioen zich plaatst voor de 2e ronde, dan speelt de laagst geklasseerde periodekampioen hierin een uitwedstrijd.

2e elftal:

De 6 periodekampioenen spelen samen met de herkansers uit de reserve hoofdklasse een nacompetitie voor vier plaatsen in de reserve Hoofdklasse volgens onderstaand schema. De winnaars van de onderlinge ontmoetingen plaatsen zich voor de reserve hoofdklasse. De verliezers plaatsen zich voor de reserve 1e klasse.

1e ronde (11 juni)
1) LPK R1B – HPK R1A (Blauw geel ’38/Jumbo 2 – MZC’11 2)
2) LPK R1A – HPK R1B (Serooskerke 2 – Achilles Veen 2 )
3) MPK R1A – nr. 9 RHK (Arnemuiden 2 – Rijsoord 2)
4) MPK R1B – nr. 10 RHK (LRC 2- ASWH 2)
2e ronde (18 juni)
1) HPK R1A – LPK R1B * (MZC’11 2 – Blauw geel ’38/Jumbo 2)
2) HPK R1B – LPK R1A * (Achilles Veen 2 – Serooskerke 2)
3) nr. 9 RHK – MPK R1A * (Rijsoord 2 – Arnemuiden 2)
4) nr. 10 RHK – MPK R1B * (ASWH 2 – LRC 2)

*Indien na deze 2 wedstrijden beide teams evenveel punten hebben behaald, dan is het doelsaldo van beide wedstrijden beslissend. Is ook dat gelijk, dan wordt er na afloop van de 2e wedstrijd verlengd met 2×15 minuten. Is ook na deze verlenging de stand gelijk, dan moeten er strafschoppen worden genomen conform de spelregels veldvoetbal. De winnaars van deze wedstrijden promoveren/handhaven zich in de reserve hoofdklasse.

Voor beide teams komende zaterdag dus een uitwedstrijd. Het 1e elftal zal naar Kinderdijk moeten afreizen, het 2e elftal heeft nog heel wat meer kilometers af te leggen, zij moeten naar Veghel.