Na nederlaag tegen De Zwerver zit het seizoen erop voor MZC’11

Na een busreis naar Kinderdijk, kwamen de spelers van De Zwerver en MZC’11 het veld op in het Engels aandoende sportpark De Schans. Zowel de fanatieke supporters van De Zwerver en MZC’11 zorgden voor een sfeervolle opkomst. Wat dat betreft deden beide clubs niet voor elkaar onder en eigenlijk op het veld ook niet, al doet de uitslag anders vermoeden.

In de 2e minuut van de wedstrijd werd Ramon Janson in het strafschopgebied van De Zwervers onderuit gehaald en werd de penalty door de scheidsrechter aan MZC toegekend. Een uitgelezen kans om de ploeg uit Zierikzee op een snelle 0-1 voorsprong te zetten. Maar helaas schoot Ramon Janson de penalty hoog over. Hoe was de ongeschreven voetbalwet ook al weer … “wie een penalty krijgt, moet vervolgens niet zelf achter de bal gaan staan”. Maar ja, dat is achteraf.

Na 7 minuten spelen een grote kans voor De Zwerver, maar Thijs Rombouts (keeper van MZC) redde uitstekend op de inzet van de spits van De Zwerver. Het tempo van de wedstrijd lag hoog en het spel ging van links naar rechts en van voor naar achteren. Een grote kans voor Luuk van Vossen kwam door goed druk zetten van MZC. Het gevolg was een schietkans van Luuk van Vossen, maar zijn inzet ging net naast. In de 16e minuut werd de score geopend door De Zwerver. Een goede steekbal op de nummer 9 van De Zwerver leidde de 1-0 in. En eerlijk is eerlijk de Kinderdijkse spits maakte de kans die hij kreeg schitterend af door een snoeihard schot in de verre hoek.

In de 24e minuut wederom een grote kans voor MZC. Rody Vermue speelde Luuk van Vossen aan die een prima voorzet vanaf links in petto had. Jesse Kalwij kopte de bal helaas naast. MZC werd sterker en had de teleurstelling van de gemiste penalty en de achterstand enigszins naast zich neergelegd. Drie minuten na de kans van Jesse Kalwij werd Ramon Janson door Jesse van der Linden in de loop aangespeeld, waardoor Ramon Janson alleen richting de keeper kon. Ramon Janson schoot de bal, maar raakte de bal verkeerd waardoor het schot niet op het doel van De Zwerver ging, maar naast.

MZC bleef proberen om de aansluitingstreffer te scoren. Na een goede combinatie tussen Luuk van Vossen en Jesse Kalwij schoot Luuk van Vossen hard op het doel van De Zwerver. Supporters zagen de bal al in het doel gaan, maar via een verdediger van De Zwerver ging de bal rakelings over het doel.

Zoals zo vaak: als je zelf de kansen niet maakt, dan scoort de tegenstander. Ook deze voetbalwet was vanmiddag van toepassing. Vanuit een afgeslagen corner scoorde De Zwerver de 2-0. Met deze stand gingen de spelers rusten.

MZC probeerde snel de 2-1 te scoren en speelde aanvallend en goed voetbal. Na 10 minuten spelen in de tweede helft een hard schot van Luuk van Vossen vanaf de rechterkant van het strafschopgebied van de Zwerver, maar de keeper van De Zwerver kreeg er nog net zijn vingers tegenaan waardoor hij de bal over de lat kon tikken.

In de 60e minuut werd Thijs Rombouts voor de derde keer vanmiddag gepasseerd. Balverlies van Jesse van Vlies zorgde ervoor dat De Zwerver de aanval kon overnemen en met een goed geplaatst schot de 3-0 scoorde. Heel veel uitgespeelde kansen had De Zwerver niet gehad, maar de kansen die ze kregen resulteerden wel in 3 doelpunten.
Twee minuten na de goal van De Zwerver haalde trainer Adriaan Nieuwenhuijse Jesse van der Linden naar de kant. Voor hem in de plaats kwam Coen Dalebout in het veld.

In de 68e minuut kwamen Jesper Kriens, Micca Bouwman en Bram de Jonge binnen de lijnen en verlieten Jaimy Matthews, Jesse van Vlies en Thomas van de Zande het veld. MZC ging met drie verdedigers spelen om in ieder geval de nul van het scorebord te krijgen. Bijna lukte dat ook in de 76e minuut van de wedstrijd. Luuk van Vossen gaf de bal goed mee aan Jesper Kriens die op zijn beurt een prima voorzet gaf. De kopbal van Bram de Jonge belandde naast het doel van De Zwerver.

Tien minuten voor tijd werd Rody Vermue vervangen door Robbie Dekker en ging Coen Dalebout in de spits spelen. Na balverlies van De Zwerver was het diezelfde Coen Dalebout die met een schot de 3-1 binnenschoot en zo toch de eretreffer scoorde voor MZC. Even leek het erop dat De Zwerver de 4-1 scoorde, maar de scheidsrechter, die overigens de wedstrijd prima leidde, keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. Na nog wat extra tijd vanwege onder andere de vele wissels, floot de scheidsrechter bij een 3-1 stand af.

De Zwerver gaat naar de tweede ronde van de nacompetitie en voor MZC zit het seizoen erop. Voetballend deed MZC zeker niet onder voor De Zwerver en als de penalty en al die kansen erin waren gegaan, dan ….. Maar ja, als telt niet. Maar de manier waarop MZC speelde biedt in ieder geval genoeg perspectief voor het komende seizoen.

Via deze weg wens ik Jesse van der Linden, Jesse Kalwij en Jesper Kriens volgend seizoen veel succes bij hun nieuwe club, wens ik Kyle van Tiggelhoven, Sander Backx en Sven Heijboer succes met hun herstel/revalidatie en wens ik iedereen een goede vakantie en tot volgend seizoen!!