Doelpuntrijke wedstrijd eindigt in nederlaag voor MZC’11

Op een zonnige Sportpark De Noord in Zwijndrecht stonden VVGZ en MZC tegenover elkaar. MZC moest aantreden zonder de geblesseerde Sven Heijboer, Jesse van der Linden, Kyle van Tiggelhoven en Sander Backx en de geschorste Jesse Kalwij. De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in Zierikzee in een 0-2 overwinning voor VVGZ. Voor beide ploegen stond er vanmiddag niet veel meer op het spel. MZC heeft zich geplaatst voor de nacompetitie en na de wedstrijd van vanmiddag kunnen de spelers van VVGZ op vakantie.

MZC kende een goede start. Na 5 minuten spelen een voorzet van Luuk van Vossen vanaf de linkerkant. Van dichtbij kon Jesse van Vlies de 0-1 binnen schieten. Een verrassende voorsprong gezien de 5 basisspelers die vanaf de zijkant moesten toekijken. Lang kon MZC niet genieten van de voorsprong. In de 10e minuut scoorde VVGZ de 1-1. Ondanks het vlagsignaal voor buitenspel, keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. Er werd een hoog tempo gespeeld en MZC had moeite om onder de druk van VVGZ uit te komen. Een bal op de paal was al een voorbode voor de 2-1 die uiteindelijk toch viel. Al was het wel ietwat gelukkig. Via de voet van Roemer Bij de Vaate kwam de bal bij een VVGZ-speler die de 2-1 eenvoudig kon binnenschieten.

In de 39e minuut een grote kans voor MZC. Het schot van Ramon Janson werd nog net door de keeper van VVGZ overgetikt. Bij een 2-1 stand zochten de spelers de kleedkamers op.

MZC kwam zeer gedreven uit de kleedkamer. Een minuut na het beginsignaal voor de tweede helft was het Rody Vermue die MZC op gelijke hoogte bracht. Een goede steekbal van Ramon Janson zorgde ervoor dat Rody kon scoren. Ondanks dat VVGZ claimde dat het buitenspel was, keurde de scheidsrechter de goal goed.

In de 49e minuut kwam MZC op voorsprong. Een voorzet van Ramon Janson zorgde voor een scrimmage voor de goal van VVGZ. Uiteindelijk was het Bram de Jonge (normaal speler van MZC JO19-1) die de bal achter de keeper van VVGZ schoot en zo dus MZC op een 2-3 voorsprong zette. Zes minuten na de 2-3 scoorde Rody Vermue z’n tweede van de middag nadat de keeper van VVGZ de bal losliet en Rody sneller bij de bal was dan de keeper. Maar de scheidsrechter dacht er anders over een keurde de goal af en bleef het 2-3.

VVGZ zette aan en MZC had moeite om de bal van eigen helft te krijgen. Bij één van de aanvallen van VVGZ maakte Coen Dalebout een overtreding binnen het strafschopgebied van MZC. De scheidsrechter twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. Hoewel keeper Thijs Rombouts meerdere keren dit seizoen een strafschop wist te stoppen, lukte dat dit keer niet en kwam VVGZ op 3-3.

Na de penalty was het geloof in een goed resultaat bij MZC toch enig sinds verdwenen. In de 70e minuut paste trainer Adriaan Nieuwenhuijsse de eerste wissels toe. Bram de Jonge en Jaimy Matthews verlieten het veld en voor hen kwamen Jesper Kriens en Robbie Dekker (speler van MZC JO19-1) in de ploeg.

In het laatste kwartier kwam MZC er niet meer aan te pas en profiteerde VVGZ optimaal. In de 75e minuut kwam VVGZ op 4-3 vanuit een vrije trap en een minuut later stond de 5-3 op het scorebord. Ditmaal werd er vanuit een corner gescoord. Tien minuten voor tijd verliet Luuk van Vossen het veld en kwam Niels Noordijk (speler van MZC JO19-1) binnen de lijnen. Een minuut voor tijd kwam VVGZ zelfs op 6-3. De aftrap na dat doelpunt werd niet meer genomen, omdat de scheidsrechter het doelpunt toekende en ook meteen floot voor het einde van de wedstrijd.

Door het resultaat van vandaag eindigt MZC op de 4e plaats met 50 punten uit 26 wedstrijden.

Terwijl voor VVGZ het seizoen erop zit, staat er voor MZC nog een belangrijke wedstrijd op het programma. Zaterdag 11 juni a.s. speelt de Zierikzeese hoofdmacht tegen De Zwerver uit Kinderdijk. Deze uitwedstrijd is onderdeel van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

Belangrijkste conclusie van vandaag: er zijn geen geblesseerde of geschorste spelers bijgekomen.

‘5 – 0-1 Jesse van Vlies
’10 – 1-1
’29 – 2-1
’46 – 2-2 Rody Vermue
’49 – 2-3 Bram de Jonge
’64 – 3-3
’75 – 4-3
’76 – 5-3
’90 – 6-3

Opstelling MZC:
Thijs Rombouts, Thomas van der Zande, Coen Dalebout, Roemer Bij de Vaate, Rick Ganzeman, Jesse van Vlies, Bram de Jonge (.70 Robbie Dekker), Luuk van Vossen (.80 Niels Noordijk), Ramon Janson, Rody Vermue en Jaimy Matthews (.70 Jesper Kriens)