Zes op een rij…

Een thuiswedstrijd maar dan uit. Vandaag de tweede ontmoeting tussen MZC’11 en vv Serooskerke. In verband met een avondwedstrijd werd de eerste confrontatie in Zierikzee gespeeld. MZC had uit de laatste 5 duels 15 punten gehaald, terwijl Serooskerke genoegen moest nemen met 1 punt uit de laatste 5 wedstrijden.

Tot zover de informatie vooraf. Dan nu de wedstrijd. De eerste kans voor MZC was na 12 minuten spelen. De inzet van Sander Backx ging naast. Acht minuten later een goede kans voor MZC. Via een snelle uitbraak van Ramon Janson kon de keeper nog net zijn vingertoppen tegen de inzet van Luuk van Vossen krijgen waardoor zijn inzet naast ging. MZC was de betere ploeg, maar elke keer ging de bal net naast of voorlangs. Een minuut voor rust een overtreding op Luuk van Vossen wat resulteerde in een vrije trap net buiten de zestien meter van Serooskerke aan de rechterkant van het veld. Overleg tussen Ramon Janson, Luuk van Vossen en Jesse van der Linden. Alle drie hebben ze een aardig schot in de benen. Uiteindelijk was het Jesse van de Linden die de vrije trap nam en de bal over de grond achter de keeper van Serooskerke schoot. Een terechte 0-1 voorsprong (of moet je zeggen 1-0) voor MZC.

De tweede helft was net begonnen en de bal lag al in de goal van Serooskerke. Een schitterende treffer van Ramon Janson. Door goed doorgaan op de rand van het strafschopgebied verslikte de verdediger van Serooskerke zich in de vastberadenheid van Ramon Janson en met een lob speelde Ramon de bal over de keeper om zo MZC op een 0-2 voorsprong te zetten.

Na een kwartier spelen in de tweede helft verlieten Coen Dalebout en Jesse Kalwij het veld en kwamen Kyle van Tiggelhoven en Rody Vermue binnen de lijnen.

Een gevaarlijke situatie in het strafschopgebied van MZC zorgde bijna voor de 1-2. Thijs Rombouts liet de bal los, maar Serooskerke kon niet profiteren. Waar Serooskerke niet kon scoren, deed MZC dat wel. Een goede voorzet van de mee opgekomen Jesse van der Linden werd door Sander Backx in het doel van Serooskerke geschoten. Daarmee kwam, met nog zo’n 20 minuten op de klok, MZC op een 0-3 voorsprong. Een minuut na de 0-3 was het Luuk van Vossen, die met een geplaatst schot, de 0-4 op het scorebord zette.

In de 75e minuut verlieten Ramon Janson en Luuk van Vossen het veld en werden vervangen door Micca Bouwman en Jesper Kriens.

Vlak voor tijd nog een uitbraak van Serooskerke, maar door een goede redding van Thijs Rombouts bleef de stand 0-4. Na nog een paar minuten extra tijd floot scheidsrechter de Meyer voor het einde van de wedstrijd en ging MZC voor de zesde keer op rij als winnaar van het veld.

Een saillant detail: in de eerste wedstrijd van dit seizoen tussen beide ploegen waren Ramon Janson, Sander Backx en Luuk van Vossen ook doeltreffend.

Over drie dagen staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Op dinsdagavond 10 mei a.s. om 19.15 uur speelt MZC de uitwedstrijd tegen DBGC uit Oude-Tonge.

’44 – 0-1 Jesse van der Linden
’48 – 0-2 Ramon Janson
’72 – 0-3 Sander Backx
’73 – 0-4 Luuk van Vossen

Opstelling MZC:
Thijs Rombouts, Coen Dalebout (60. Kyle van Tiggelhoven), Roemer Bij de Vaate, Jesse van der Linden, Rick Ganzeman, Jesse van Vlies, Jesse Kalwij (60. Rody Vermue), Luuk van Vossen (75. Micca Bouwman), Ramon Janson (75. Jesper Kriens), Sander Backx en Jaimy Matthews.