Voorbeschouwing MZC – Oostkapelle/Domburg

Na de verrassende maar zeer verdiende overwinning van vorige week tegen NSVV (1-4), komt zaterdag 28 mei a.s. de nummer 1 van de ranglijst op bezoek op het Sportpark Den Hogen Blok. Om half 3 staan de spelers van MZC’11 en Oostkapelle/Domburg op het hoofdveld tegenover elkaar. Niet alleen een wedstrijd tussen de nummers 3 en 1, maar ook de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie van de Zierikzeese hoofdmacht. Trainer Adriaan Nieuwenhuijse kan beschikken over een fitte selectie (met uitzondering van de geblesseerde Sven Heijboer).

De heenwedstrijd tussen beide teams eindigde in een 3-2 overwinning voor Oostkapelle/Domburg. De nummer 1 kreeg zaterdag een tegenvaller te incasseren door het gelijke spel tegen Arnemuiden. Door de verdiende overwinning van MZC bij NSVV blijft de voorsprong van Oostkapelle/Domburg 3 punten op de nummer 2. Aan MZC de taak om ook de tegenstander van zaterdag met 0 punten van het veld te laten gaan.

De wedstrijd zal onder leiding staan van de heer J. Molenaar en onze eigen Roy Snijders en de heer A. Provoost (namens Oostkapelle/Domburg) zullen als assistent-scheidsrechter op het wedstrijdformulier worden ingevuld.

Nog wat feiten:

  • het elftal dat vorige week begon aan de wedstrijd tegen NSVV had een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 91 dagen.
  • op 26 maart jl. werd er door MZC voor de laatste keer verloren. Daarna waren en 8 overwinningen en 1 gelijkspel.
  • MZC heeft tot nu toe 60 doelpunten gescoord. Drie spelers zijn goed voor 40 van deze doelpunten te weten Luuk van Vossen (16 goals), Ramon Janson en Sander Backx (beide 12 goals)
  • Na Oostkapelle/Domburg (22 tegendoelpunten) komt MZC op de tweede plaats met het minst aantal tegendoelpunten namelijk 24.

Uiteraard is support bij deze laatste thuiswedstrijd van harte welkom. Ook de wedstrijd voor de wedstrijd van het eerste is zeker het bezoeken waard. MZC JO19-1 speelt om 12.00 uur tegen HSVC’20 JO19-1. Bij een overwinning is het team van MZC-aanvoerder Sven Heijboer kampioen. Dus we zien u graag op Sportpark Den Hogen Blok.