Voorbeschouwing

Dinsdag 10 mei as om 19.15 uur wordt de wedstrijd tussen DBGC (met oud MZC-speler Melchior Coolbergen) en MZC’11 gespeeld. De 22e wedstrijd van dit seizoen wordt gespeeld op Sportpark De Koepel in Oude-Tonge en staat onder leiding van de heer B. Cakir. Naast DBGC en MZC komen alle teams uit de 2e klasse E in actie.

De eerste wedstrijd van dit seizoen tussen beide teams, welke op 26 februari jl. werd gespeeld, eindigde in 0-0. Opvallend was dat er in deze wedstrijd 7 gele kaarten door de scheidsrechter uitgedeeld, waarvan 3 voor MZC en 4 voor DBGC.

Na de 4-0 overwinning bij Serooskerke van afgelopen zaterdag staat MZC op de vierde plaats met 43 punten. DBGC verloor afgelopen zaterdag met 2-1 van De Meeuwen en vinden we terug op de 6e plaats met 36 punten. DBGC zal zich willen revancheren voor de verliespartij van afgelopen zaterdag, terwijl MZC de goede vorm van de afgelopen weken zal willen vasthouden richting de na-competitie en de beste manier om dat te doen is een overwinning.

Trainer Adriaan Nieuwenhuijse kan niet beschikken over Sven Heijboer en Mauro de Jonge (beide geblesseerd) en over Jesse van der Linden (geschorst).

Nog wat cijfers:

Doelsaldo beide teams (tot en met 7 mei 2022):

* DBGC +3 (39 voor en 36 tegen)

* MZC’11 +21 (52 voor en 21 tegen)

Aantal gebruikte spelers (tot en met 7 mei 2022): 

Trainer Jordi Smit van DBGC heeft in dit seizoen op 30 spelers beroep gedaan, terwijl Adriaan Nieuwenhuijse 27 verschillende spelers op het wedstrijdformulier heeft gezet.

Wedstrijdstatistieken seizoen 2021/22:

* DBGC 44% winst, 28% gelijk en 28% verlies

* MZC’11 62,5% winst, 20,8% gelijk en 16,7% verlies