Opgelopen achterstand brengt JO19 tot voetballen én kampioenschap

Gistermiddag omstreeks 13.50 uur brak er een geweldig feest los op Sportpark Den Hogen Blok. Onder toeziend oog van vele toeschouwers, kon JO19 het kampioenschap inluiden na het winnen van de wedstrijd tegen HSVC’20.

In een heerlijk voetbalweertje was de kampioenskandidaat om 12.00 uur het veld opgekomen voor een wedstrijd die de spelers en de betrokken toeschouwers de zenuwen door de keel deed gieren. Het kampioenschap was zo dichtbij, maar alleen bij winst kon het deze middag met zekerheid tot een feest komen. Bij gelijkspel of verlies zouden ze afhankelijk worden van uitslagen van de opponenten en kon het kampioenschap ze wellicht nog door de vingers glippen. Het wedstrijdverloop was, zeker in de eerste helft, eigenlijk weer hetzelfde verhaal als voorgaande weken; MZC prima aan de bal maar het doel in, ho maar…De inzet was niet krachtig genoeg en liet te wensen over. En uiteindelijk is het tegenstander HSVC die de boel bij MZC op scherp zet, wanneer zij wel scoren en MZC op een achterstand zet. Vervolgens is MZC in de laatste minuten voor de rust aanzienlijk feller maar tot scoren komt het niet.

MZC werd met een flinke domper de kleedkamer ingestuurd, maar na terugkeer op het veld staat het direct op scherp en al snel ligt dan toch de eerste bal in het doel van de tegenstander en wordt de stand weer gelijk getrokken, 1-1. Het zelfvertrouwen keert terug en niet veel later verschijnt vervolgens de 2-1 op het scorebord. Een iets te felle actie van een MZC-speler wordt afgestraft met een gele kaart, 10 minuten tijdstraf en dus met een man minder in het veld. Het heeft verder gelukkig geen negatieve gevolgen voor de stand. Uiteindelijk wordt, enkele minuten voor het laatste fluitsignaal, de winnende goal binnengeschoten. Een gemiste strafschop beland alsnog in het doel (video) en MZC beslist daarmee de wedstrijd (3-1). Een schitterend afscheidscadeau voor afzwaaiend trainer Sven Heijboer. Toen de scheidsrechter floot voor het einde, kon het feest gaan beginnen. MZC’11 JO19-1 is kampioen!!!

Spelers JO19-1: Christon Ainabe, Jasper Bij de Vaate, Micca Bouwman, Luca de Bruine, Robbie Dekker, Levi Doeleman, Luuk Ganzeman, Freek Hoogenboom, Bram de Jonge, Youri van der Klooster, Niels van der Maas, Niels Noordijk, Max Reumer, Noël Sy, Brett de Vos, Sebas Winkels.

Voor meer Foto’s https://elektron.smugmug.com/MZC11/Seizoen-2021-2022/JO19-1/MZC-JO19-1-SJO-HSVC20-JO19-1/