Nationale overschrijvingen amateurvoetbal mogelijk tot en met 15 juni

Het is altijd een populair onderwerp: de overschrijvingen in het amateurvoetbal. Spelers die volgend seizoen bij een andere vereniging in de categorie A willen spelen dienen hiervoor een overschrijving aan te vragen. Dit geldt ook voor spelers die in de afgelopen drie jaar hebben gevoetbald en inmiddels zijn afgemeld bij hun oude vereniging. De deadline is ook dit jaar vastgesteld op 15 juni, 23.59 uur. De verzoeken tot overschrijving worden verleend per 1 juli.

Wil je in het nieuwe seizoen bij een andere club gaan spelen? Of heb je in de afgelopen drie jaar gevoetbald, maar ben je inmiddels afgemeld bij je oude vereniging? Dan heb je een overschrijving nodig. Hieronder staan de stappen die je als speler moet volgen:

  • Je meldt je uiterlijk 15 juni aan bij de nieuwe vereniging. De nieuwe vereniging heeft hiervoor jouw KNVB-relatiecode nodig. Deze relatiecode is te vinden op de digitale spelerspas in de Wedstrijdzaken-app of op te vragen bij de te verlaten vereniging. Met de relatiecode kan de nieuwe vereniging het verzoek tot overschrijving aanvragen.
  • Je meldt uiterlijk 15 juni bij je huidige vereniging dat je naar een andere vereniging gaat. Voorwaarde is wel dat je aan alle financiële verplichtingen (contributie en eventueel openstaande boetes) ten opzichte van de te verlaten vereniging hebt voldaan.
  • Verenigingen zijn al druk bezig met de indelingen voor het volgend seizoen en vragen daarom leden die naar een andere vereniging gaan, tijdig het lidmaatschap op te zeggen. Deze afmelddatum kan (ruim) vóór de overschrijvingsdeadline liggen. Door het tijdig opzeggen voorkom je een contributieverplichting voor het nieuwe seizoen (en een financiële blokkade) bij de te verlaten vereniging.
  • De nieuwe vereniging verwerkt de aanmelding in Sportlink Club. Ook dit dient uiterlijk 15 juni te gebeuren.
  • In de Voetbal.nl app of in de Wedstrijdzaken-app kun je de status van je overschrijving volgen.

Twijfel je of de speler in het nieuwe seizoen gaat uitkomen in categorie A (al is het maar als invaller), dan adviseren wij altijd op tijd de overschrijving aan te vragen in Sportlink Club.

Overschrijvingen ná 15 juni
Is voor 15 juni de aanmelding bij een nieuwe club nog niet geregeld? Dan verloopt de overschrijving iets anders. Na 15 juni kun je voor de categorie A dan alleen nog worden overgeschreven met een dispensatiereden. Bijvoorbeeld een verhuizing, ander werk of een andere studie. Net als met een gewone overschrijving regelt de nieuwe vereniging dit in Sportlink Club. De club levert dan ook de bewijsstukken voor de dispensatie aan. Een overschrijving met dispensatiereden voor categorie A kan worden aangevraagd tot en met vrijdag 3 maart 2023 23.59 uur. Heb je geen geldige dispensatiereden, dan kom je niet in aanmerking voor categorie A en kun je vervolgens, gedurende het lopende seizoen uitsluitend voetballen in categorie B.

MO13 T/M MO20
Komend seizoen zijn de regels voor overschrijvingen in categorie A deels ook van toepassing op de MO13 t/m MO20 omdat hier een categorie A meiden is toegevoegd (1e divisie, hoofdklasse en 1e klasse).

Voor de categorie B meiden verandert er niets, tenzij een team tijdens het seizoen wordt (her)ingedeeld op een niveau waar de categorie A meiden van toepassing is en het betreffende team speelsters heeft die alleen speelgerechtigd zijn voor de categorie B meiden.

Bron: KNVB