Nacompetitie 1e en 2e elftal, dit kunnen we al mededelen

Zowel het 1e als het 2e elftal van MZC’11 hebben een periodetitel in de wacht gesleept, met als gevolg dat zij middels nacompetitie in aanmerking kunnen komen voor promotie naar een hogere klasse. In het geval van het 1e elftal gaat het om mogelijke promotie naar de 1e klasse binnen het standaard zaterdagvoetbal, en in het geval van het 2e elftal gaat het om mogelijke promotie naar de hoofdklasse binnen het reserve zaterdagvoetbal.

Hieronder zetten we, middels de Promotie-/degradatieregeling (Senioren Mannen, district Zuid 1 Seizoen 2021-2022), de speelschema’s voor de nacompetitie van de MZC-teams uiteen. Definitieve invulling van de speelschema’s volgt zodra de eindstanden bekend zijn.

LET OP:
Er wordt niet meer gesproken van winnaar periode 1-2-3, maar van

  • hoogst geklasseerde periodekampioen (in eindstand) → HPK (poulenaam)
  • één na hoogst geklasseerde periodekampioen (in eindstand) → MPK (poulenaam)
  • laagst geklasseerde periodekampioen (in eindstand) → LPK (poulenaam)

1e elftal

2e klasse (E – F)
• De kampioenen promoveren naar de 1e klasse.
• De 6 periodekampioenen spelen samen met de herkansers uit de 1e klasse C een nacompetitie voor één plaats in de 1e klasse volgens onderstaand schema.
• De nummers 12 en 13 spelen samen met de periodekampioenen van de 3e klassen een nacompetitie voor twee plaatsen in de 2e klasse (wedstrijdschema: zie bij de 3e klasse).
• De nummers 14 degraderen naar de 3e klasse.

Het speelschema van de nacompetitie 1e klasse C – 2e klasse E en F (speeldata onder voorbehoud).

1e ronde (11 juni)2e ronde (14 t/m 16 juni)Finale op neutraal terrein
(18 juni)
1) HPK 2E – LPK 2F5) Winnaar 1 – Winnaar 3 *7) Winnaar 5 – Winnaar 6
2) HPK 2F – LPK 2E6) Winnaar 2 – Winnaar 4 *
3) nr. 12 1C – MPK 2E
4) nr. 13 1C – MPK 2F
* Het thuisrecht wordt in eerste instantie toegekend aan een hoogst geklasseerde periodekampioen (winnaars 1 en/of 2). Indien een laagst geklasseerde periodekampioen zich plaatst voor de 2e ronde, dan speelt de laagst geklasseerde periodekampioen hierin een uitwedstrijd

De winnaar van de finale plaats zich voor de 1e klasse.

2e elftal

Reserve 1e klasse (A en B)
• De kampioenen van de 1e klasse A en B promoveren naar de reserve hoofdklasse.
• De 6 periodekampioenen spelen samen met de herkanser uit de reserve hoofdklasse een nacompetitie voor vier plaatsen in de reserve Hoofdklasse volgens onderstaand schema.
• De nummers 12 en 13 spelen een nacompetitie met de periodekampioenen van de reserve 2e klasse A t/m D een nacompetitie voor vijf plaatsen in de reserve 1e klasse. Voor de volgorde van deze wedstrijden verwijzen we naar het speelschema bij de reserve 2e klassen.
• De nummers 14 degraderen naar de reserve 2e klasse.

Het speelschema van de nacompetitie reserve hoofdklasse – reserve 1e klasse (speeldata onder voorbehoud).

1e ronde (11 juni)Returnwedstrijden (18 juni)
1) LPK R1B – HPK R1A1) HPK R1A – LPK R1B *
2) LPK R1A – HPK R1B2) HPK R1B – LPK R1A *
3) MPK R1A – nr. 9 RHK3) nr. 9 RHK – MPK R1A *
4) MPK R1B – nr. 10 RHK4) nr. 10 RHK – MPK R1B *
* Indien na deze 2 wedstrijden beide teams evenveel punten hebben behaald, dan is het doelsaldo van beide wedstrijden beslissend. Is ook dat gelijk, dan wordt er na afloop van de 2e wedstrijd verlengd met 2×15 minuten. Is ook na deze verlenging de stand gelijk, dan moeten er strafschoppen worden genomen conform de spelregels veldvoetbal. De winnaars van deze wedstrijden promoveren/handhaven zich in de reserve hoofdklasse.

De winnaars van de hierboven aangegeven onderlinge ontmoetingen plaatsen zich voor de reserve hoofdklasse. De verliezers plaatsen zich voor de reserve 1e klasse.