JO19 doet in Clinge (alsnog) waar het voor gekomen is

MZC JO19 reisde zaterdag rond de klok van elf uur af naar het Zeeuws-Vlaamse Clinge, gelegen aan de Nederlands-Belgische rijksgrens en op een ruim uur rijden van Zierikzee. Op het programma: Clinge JO19-1 tegen MZC’11 JO19-1, start van de wedstrijd 13.00 uur. MZC, op de tweede plaats in de ranglijst, wil meedoen voor het kampioenschap en met de laatste wedstrijden op het programma is het mogelijk behalen daarvan duidelijk; alle nog komende wedstrijden winnen en hopen op een misstap van de concurrent(en).

Na het eerste fluitsignaal was MZC over het algemeen meer aan de bal dan Clinge, en wekte de indruk dat het beter was dan de tegenstander. Er was veel balbezit en dreigende momenten met kansen te over, maar het lukt keer op keer niet om de bal in het doel te krijgen. Op de tribune kwam bij de meegereisde MZC-aanhang al het gevoel op dat Clinge dan uiteindelijk wel het geluk met zich mee zou gaan hebben en de bal er, bij de weinige kansen die zich bij hun voordeden, wel in zou rollen. Maar ook dat bleef uit en bij rust was het nog altijd 0-0.

Kennelijk was het uitblijven van een doelpunt tijdens de rust onderdeel van gesprek geweest want meteen na de start van de tweede helft gaf MZC gas vooruit. En al na twee minuten was de aanval succesvol, Christon wist de bal in de goal te krijgen (0-1). Nog geen minuut later was er al een volgende kans voor Christon maar de bal ging net voorlangs.

Met nog ongeveer een half uur te spelen worden de wissels ingezet, en de net ingekomen Sebas weet vrijwel meteen de goal te vinden en zorgt voor de 0-2. Zo’n 10 minuten later is het opnieuw Sebas die een doelpunt op zijn naam zet. De minuten tot aan het laatste fluitsignaal zijn nog behoorlijk spannend want rondom de goal van MZC zijn er kansen voor Clinge, maar Levi weet zijn doel schoon te houden.

MZC doet in de tweede helft dus alsnog waar het voor naar Clinge gekomen is, de wedstrijd winnen en kans op het kampioenschap behouden.

Concurrent Colijnsplaatse Boys/Wolfaartsdijk verloor van andere concurrent Kloetinge, een resultaat dat in het voordeel van MZC is. Die twee concurrenten hebben nu nog maar één wedstrijd op het programma staan, MZC nog twee en kan hier bij winst dus van profiteren.

Foto’s eerste helft

Foto’s tweede helft