Gelijkspel voor MZC’11

Deze keer een avondwedstrijd. Vijf minuten later dan gepland werd er afgetrapt op Sportpark De Koepel in Oude-Tonge voor de wedstrijd tussen DBGC en MZC’11.

De wedstrijd was net in gang gezet of de keeper van DBGC werd al gepasseerd. Een voorzet van Kyle van Tiggelhoven werd goed teruggelegd door Sander Backx en Jesse Kalwij zorgde voor de 0-1 voor MZC. De assistent scheidsrechter van DBGC vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter, de heer B. Cakir, negeerde het vlagsignaal en keurde het doelpunt goed. Een lekker begin van de Zierikzeese hoofdmacht.
De voorsprong was echter van zeer korte duur. Een minuut later scoorde DBGC al weer de gelijkmaker. Vanuit een corner werd met een kopbal de 1-1 op het scorebord gezet.

Er werd een hoog tempo gespeeld met slordigheden aan beide kanten. In de 11e minuut een grote kans voor DBGC op de 2-1 vanuit de omschakeling, maar de inzet ging naast waardoor het 1-1 bleef. MZC kwam wel weer op voorsprong. In de 17e minuut van de wedstrijd stond Luuk van Vossen compleet vrij op het middenveld. Na een pass op maat over de verdediging van DBGC heen was Sander Backx eerder bij de bal dan de uitgekomen keeper en kopte hij de bal over de keeper en in het doel van DBGC en noteerde zo de 1-2 voor MZC. Nu zorgen dat de voorsprong langer bleef staan dan bij de 0-1.

Er gebeurde veel. MZC claimde tot twee keer toe een penalty toen Ramon Janson onderuit gehaald werd en Luuk van Vossen werd vastgehouden, maar de scheidsrechter wilde van geen strafschop weten. Ook DBGC claimde een strafschop, maar ook hier maakte de scheidsrechter het gebaar dat de bal gespeeld werd. Zo’n 10 minuten voor het rustsignaal een grote kans voor DBGC op de gelijkmaker, maar al vallend en liggend wist Mike Bakker de bal uit het doel van MZC te houden en zo werden, met een 1-2 voorsprong voor MZC, de kleedkamers opgezocht.

Het begin van de tweede helft (of eigenlijk de hele tweede helft) was zeer onrustig van beide ploegen. Veel foute passes en onnodig balverlies. Door balverlies op het middenveld werd DBGC geholpen bij het opzetten van een aanval. Na het uitspelen van de verdedigers van MZC werd Thijs Tromp (die ook verantwoordelijk was voor de 1-1) vrij voor Mike Bakker gezet en was het scoren van de 2-2 niet moeilijk.

Trainer Adriaan Nieuwenhuijse wisselde in de 60e minuut voor de eerste keer. Jesse van Vlies verliet het veld en voor hem in de plaats kwam Rody Vermue binnen de lijnen. Een klein kwartier later verving Jaimy Matthews op de rechtsbuiten positie Jesper Kriens.

De wissels brachten niet het gewenste effect. Beide ploegen kregen een aantal kansen, maar het vizier stond niet op scherp of er werden verkeerde keuze gemaakt. Bij MZC speelden sommige spelers onder hun gebruikelijke niveau en bij DGBC speelde ogenschijnlijk vermoeidheid een rol. Ook de duels werden steeds feller. Zoals een supporter langs de lijn treffend zei: “DBGC schroomt het gebruik van de handrem niet”. De tweede helft bracht geen goed voetbal, maar wel spanning omdat het alle kanten op kon gaan. Het uiteindelijke 2-2 gelijkspel was terecht. Net als bij de eerste wedstrijd van dit seizoen tussen beide teams hielden beide ploegen één punt over aan de confrontatie.

Door de uitslagen op de andere velden, steeg MZC een plaatsje en staat MZC onder Oostkapelle/Domburg en NSVV op de 3e plaats. Aanstaande zaterdag dan eindelijk weer een thuiswedstrijd na drie uitwedstrijden te hebben gespeeld. Om 14.30 uur staat de wedstrijd MZC’11 – De Meeuwen op het programma op Sportpark Den Hogen Blok.

‘2 – 0-1 Jesse Kalwij
‘3 – 1-1
’17 – 1-2 Sander Backx
’52 – 2-2

Opstelling MZC’11:
Mike Bakker, Rick Ganzeman, Roemer Bij de Vaate, Coen Dalebout, Kyle van Tiggelhoven, Jesse Kalwij, Jesse van Vlies (.60 Rody Vermue), Luuk van Vossen, Ramon Janson, Sander Backx, Jesper Kriens (.73 Jaimy Matthews)