Deze overwinning is voor Ron…

Op een zonovergoten Sportpark Den Hogen Blok in Zierikzee stond vanmiddag de wedstrijd tussen MZC’11 en De Meeuwen op het programma. Het was een wedstrijd met een groot verschil tussen de eerste en de tweede helft zeker van de kant van MZC.

In de 18e minuut de eerste grote kans voor MZC. Een goede actie van Ramon Janson vanaf de linkerkant. Via Luuk van Vossen kwam de bal perfect op maat op het hoofd van Jesse Kalwij. De keeper van de Meeuwen bracht redding door een vangbal. Na de drinkpauze een goede mogelijkheid voor de Meeuwen, maar het schot van buiten het strafschopgebied van MZC ging naast. Aansluitend had Luuk van Vossen de kans om MZC op 1-0 te zetten na een goede voorzet van Jesper Kriens, maar zijn kopbal ging naast.

Vlak voor rust de laatste kans van de eerste helft. Een goed schot van Luuk van Vossen belande op de lat. Met dezelfde stand als waarmee begonnen was, gingen de spelers naar de kleedkamers.

MZC kwam goed uit de kleedkamer, zoals dat zo mooi gezegd wordt. Er was nog geen minuut gespeeld of Ramon Janson werd, na een pass van Luuk van Vossen, onderuit gehaald in de 16 meter van de Meeuwen, maar de scheidsrechter vond het geen penalty en dus ging het spel door. Tot twee keer toe redde de keeper van De Meeuwen. Eerst op een inzet van Sander Backx en daarna op het schot van Jesper Kriens.

Vlak daarna weer een grote kans voor MZC. Een voorzet van Sander Backx, maar de kopbal van Jesper Kriens ging naast. In de 51e minuut een overtreding van Sander Backx in het strafschopgebied van MZC. De scheidsrechter vond dit wel een penalty en dus ging de bal op de stip. Nadat Thijs Rombouts penalty’s had gestopt tegen Bruse Boys en Walcheren, was Thijs nu ook de winnaar en zorgde ervoor dat MZC niet op een 0-1 achterstand kwam.

MZC kreeg kans op kans en mogelijkheid op mogelijkheid en was duidelijk de betere ploeg. En waar De Meeuwen een penalty kreeg, besloot de scheidsrechter nu ook een penalty toe te kennen aan MZC. Na een steekbal van Luuk van Vossen op Ramon Janson zag de keeper van de Meeuwen geen andere mogelijkheid dan Ramon onderuit te halen. Ramon ging zelf ook achter de bal staan en scoorde zo de 1-0 voor MZC. Een verdiende voorsprong.

Vijf minuten na z’n doelpunt moest Ramon Janson het veld verlaten en kwam Rody Vermue in het veld. Na de drinkpauze een hele grote kans voor De Meeuwen, waarbij de speler van de Meeuwen alleen op keeper Thijs Rombouts af ging. In plaats van op het doel ging de bal over het doel.

Dan twee wissels vrij snel achter elkaar. In de 79e minuut kwam Jaimy Matthews in de ploeg voor Jesper Kriens en 3 minuten later moest Jesse Kalwij het veld geblesseerd verlaten. Coen Dalebout was zijn vervanger.

MZC zette aan om de 2-0 te scoren. Een schot van Luuk van Vossen werd gekeerd door de keeper en de voorzet van Luuk die daaruit volgde ging voorlangs zonder dat een speler van MZC zijn voet er tegen kon zetten. In de 90e minuut kon dan toch de 2-0 op het scorebord gezet worden. Na een goede actie vanaf de linkerkant bewaarde Luuk van Vossen het overzicht en zag Sander Backx vrij voor de keeper staan en Sander liet deze scoringskans niet aan zich voorbij gaan.

Vlak voor het einde van de wedstrijd had MZC de kans om nog verder uit te lopen. Na een goede onderschepping van Jaimy Matthews kwam Sander Backx aan de bal. Een goede voorzet van zijn kant volgde, maar Luuk van Vossen kwam net te kort om de bal in het doel van de Meeuwen te tikken. En zo bleef het 2-0 in het voordeel van MZC. De overwinning werd door de spelers opgedragen aan materiaalman Ron van Putten, die gisteren in het huwelijk is getreden.

Een verdiende overwinning, zeker gezien de tweede helft. Er resten nu nog 3 wedstrijden in de reguliere competitie voordat de na-competitie begint. Zaterdag 21 mei a.s. om 14.30 uur gaat MZC op bezoek bij NSVV uit Numansdorp. Een wedstrijd tussen de nummer 2 (NSVV) en de nummer 3 (MZC’11). Het verschil tussen beide ploegen is 6 punten.

57′ – 1-0 Ramon Janson (penalty)
90′ – 2-0 Sander Backx

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts (k), Rick Ganzeman, Roemer Bij de Vaate, Jesse van der Linden, Kyle van Tiggelhoven, Jesse van Vlies, Jesse Kalwij (.82 Coen Dalebout), Luuk van Vossen, Ramon Janson (.64 Rody Vermue), Sander Backx, Jesper Kriens (.79 Jaimy Matthews)

1-0 Ramon Janson